de politiek van hier dorpshuizen

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 bieden wij van Salland Centraal alle lokale politieke partijen een podium. We hebben alle partijen enige tijd terug aangeschreven en gevraagd of ze mee wilden doen aan een nieuwe rubriek op Salland Centraal: De politiek van hier. Bijna alle partijen uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte hebben toegezegd hun medewerking te verlenen. De opzet?

Elke partij krijgt bij toerbeurt gelegenheid om zijn licht te laten schijnen over een bepaald politiek, maatschappelijk of sociaal onderwerp. De partijen bepalen zelf de inhoud en het onderwerp van het stuk. Op het stuk kunnen lezers en andere politieke partijen vervolgens weer reageren. Zo kan een hele mooie interactie ontstaan tussen de volksvertegenwoordigers en hun (potentiële) kiezers.

Deze editie is de beurt aan Gemeentebelangen Raalte. Hieronder hun bijdrage

Multifunctionele accommodaties zijn veel meer dan een gebouw alleen. Om de leefbaarheid in de buurtdorpen te behouden, heeft Gemeentebelangen zich in de aanloop naar de vorige verkiezingen sterk gemaakt voor de bouw van een m.f.a. in elk buurtdorp.

Als de raad volgende maand akkoord gaat met de realisatie van het dorpshuis in Heeten, zal ieder buurtdorp een prachtige locatie hebben of krijgen waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en

waar verengingen en maatschappelijke organisaties hun activiteiten kunnen ontplooien.

Wat ons als Gemeentebelangen heel positief heeft verrast, is de enorme betrokkenheid en

inzet bij de realisatie van de plannen. Plaatselijke Belangen hebben zelf stichtingen en werkgroepen gevormd en prachtige plannen gemaakt.

Begrotingen zijn sluitend gemaakt door veel zelfwerkzaamheid en inbreng van geld uit de eigen bevolking.

In Luttenberg is maar liefst zestig duizend euro ingezameld. Vele vrijwilligers hebben hun kennis en kunde ingezet om er iets moois van te maken en hun dorp voor de toekomst leefbaar te houden .

Het is geweldig als je als politieke partij ziet dat je op die manier samen met de bevolking iets moois kunt realiseren.

Jan Schokker

Gemeentebelangen Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.