cross circuit begint in haarle

De twaalfde editie van het Sallands Crosscircuit borduurt verder op de successen van de vorige jaren. Het bestuur spreekt zelfs van een kwaliteitsinjectie met de entree van de Haarlerbergloop en het geheel vernieuwde parcours in Mariënheem. De ambitie van ‘misschien wel het mooiste crosscircuit van Nederland’ komt steeds dichterbij.

Ook het komende loopseizoen beslaat elf crosslopen in het Sallandse. Het meest in het oog springend is de ouverture van het circuit met de Haarlerbergloop. De revival van wat ooit de Rabocross heette, kent een hoogwaardig crossparcours. Na 3 jaar als gastloop te hebben meegelift in het circuit, gaat de crossloop in Ommen zelfstandig verder. Deze loop heeft een geweldige groei doorgemaakt en zal zich ongetwijfeld staande houden.

Op het bosrijke terrein van Omni Mobilae is De Echte Bakker Jorinkloop de derde in de rij. Tijdens het gehele circuit zal Echte Bakker Jorink zich culinair gaan presenteren. De TenBroekeloop in Lemelerveld sluit het circuit op 28 januari af.

Dat het crosscircuit onverminderd populair is, blijkt uit het deelnemersrecord van de vorige editie: meer dan 6000 lopers gingen van start en beleefden in een tijdsbestek van bijna 3 maanden prachtige loopdagen. De vraag wat dit Sallandse circuit zo populair maakt, kent meerdere verklaringen.

Zo wordt deze crosscompetitie – in vergelijking met de meeste landelijke – niet door een atletiekvereniging georganiseerd. Het SCC is een samenwerkingsverband van diverse verenigingen waarbij het recreatieve element voorop staat. Het circuit is laagdrempelig, gezellig, maar wèl professioneel georganiseerd volgens een uniform format. Termen als ‘een wekelijkse reünie van hardlopers’ èn ‘een sportieve ontmoetingsplek’ zijn vaak gehoorde beoordelingen. Het competitie-element loopt ook dit jaar als een rode draad door de wintermaanden. Niet alleen topatleten, ook op lager niveau wordt op de meest uiteenlopende parkoersen de sportieve strijd om het hoogst haalbare aangegaan. De gezonde wedstrijdspanning loopt door alle categorieën heen.

Met de Haarlerbergloop op zondag 10 november gaat het circuit van start. Vanaf deze zondag verplaatst het loopcircuit zich wekelijks naar alle Sallandse dorpen. Elke loop met een eigen cultuur, een eigen ambiance. Misschien is dit ook wel één van succesfactoren van het Sallands Crosscircuit.

De Inschrijving voor het SCC gaat open op dinsdag 1 oktober 00.01 uur.

Programma SCC 2013/2014

10 november Haarlerbergloop

17 november Joop van den Enkloop

1 december Echte Bakker Jorink-crossloop

7 december Den Alerdinckloop

15 december COOP-Crossloop

26 december Rabobank Kerstcrossloop Nieuw Heeten

4 januari Raboveldloop Heino

5 januari Midwintercross Heeten

12 januari Raalte Plaza JSC crossloop Broekland

19 januari Schalmloop Marienheem

26 januari Ten Broeke crossloop Lemelerveld

Afterparty

De competitie wordt op vrijdagavond 7 februari officieel afgesloten met een heuse Afterparty in de Leeren Lampe in Raalte. Dit is het moment om gezellig met elkaar terug te kijken en om de kampioenen te huldigen. ‘De zaal ‘ademt’ hardlopen.

Lopen met korting

Inschrijven kan voor iedere wedstrijd afzonderlijk. Voor het gemak èn omwille van het financieel voordeel is eenmalig inschrijven voor alle elf wedstrijden goedkoper. Op hetzelfde startnummer kunnen alle wedstrijden gelopen worden. In plaats van 55 euro (11 wedstrijden a 5 euro) betaal je dan 44 euro.

Prachtig loopshirt met eigen naam

Ook dit jaar kan de loper weer een origineel SCC loopshirt kopen ; dit keer met je eigen naam erop. Meer informatie is te vinden op staging2.sallandscrosscircuit.nl Zie ook Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.