cda in de bres voor kleine scholen

Het CDA in de Tweede Kamer zet zich in voor het behoud van kleine scholen in plattelandsgebieden. Daarom bezoeken de Kamerleden Michel Rog en Eddy van Hijum vrijdag basisschool De Linde in Laag Zuthem. Zij gaan in gesprek met leerkrachten en leidinggevenden over de kansen en bedreigingen voor kleine scholen. Ook de algemeen directeur van de Federatie Veluwezoom en IJsselstreek, de heer Jan van der Poel, is aanwezig. Deze koepel vertegenwoordigt twaalf kleine scholen in Overijssel en Gelderland.

Volgens CDA-woordvoerder onderwijs Michel Rog kunnen kleine scholen nog niet gerust zijn. “Het is goed dat het kabinet afziet van het voornemen om scholen met minder dan 100 leerlingen te sluiten. Ook zij we blij dat de fusietoets in krimpgebieden wordt versoepeld. De onzekerheid over de financiën is echter groot door het verdwijnen van de kleinescholentoeslag in de huidige vorm.”

Het CDA vindt dat het kabinet de beslissing over het voorbestaan van scholen te veel bij besturen legt en voorbij gaat aan de belangen van ouders, leerlingen, docenten en dorpsgemeenschappen. Deze belangen moeten van het CDA beter geborgd worden. “We willen voorkomen dat vanuit Den Haag besluiten worden genomen over de ruggen van burgers in plattelandsgebieden”, aldus Rog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.