britse bieren op bierfestival raalte

Voor een lekker Engels biertje hoef je niet eerst de zee over te steken. Tijdens het zesde editie van het bierfestival kan je genieten van 10 verschillende soorten bier en pils uit Groot Brittannië. Vorig jaar trokken er al groepen door Raalte voor de bieren. Op 28 en 29 september worden weer vele bierliefhebbers verwacht.

Engels bier kenmerkt zich vooral door het lage alcoholpercentage zonder dat het afbreuk doet aan de smaak. Tijdens het bierfestival kan je kiezen uit bitter ales, porters en een klassieke India Pale Ale. De merken waarmee kennis gemaakt kan worden zijn de Engelse Jack Frost en Fuller’s.

Uit Schotland komt het merk Brewdog. Het schotse merk houdt van extremen. Zo komt naast het zwaarste bier met 51% per volume, ook het zwaarst gebrouwen bier met het laagste alcoholpercentage (1,2%) van de Schotse brouwerij. Een brouwsel dat genoeg bitterheid heeft om het Carnaval van Rio plat te leggen.

De Britse bieren kunnen bij de verschillende horecabedrijven in het centrum van Raalte van de tap worden geproefd. Voor 15 euro kan je een boekje kopen waar de bieren en de deelnemende horecagelegenheden in staan.

Pastoor Verwey opent het Bierfestival zaterdag 28 september om 14.30 uur. Dit gebeurt op het terras van Hotel De Zwaan. Verwey zal dan het eerste biertje uitgereikt krijgen.

Tijden

Zaterdag 14.00 – 17.00 uur

Zondag 13.00 – 17.00 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.