bos hoe lang pikt de automobilist het nog

Kruispunt Bos is en blijft het grote zorgenkind van de verkeersgebruiker in deze regio. Lange rijen wachtende auto’s voor de verkeerslichten in de spits, regelmatig auto’s die door rood rijden, fietsers die zoet gehouden worden met een haperend terugtel-lampje en niet te vergeten: met regelmaat een ongeval.

Vorige week ging het op één dag zelfs twee keer mis. ’s Morgens botsten twee vrachtwagens op elkaar, ’s middags waren zes auto’s betrokken bij een kettingbotsing. Letsel was er gelukkig niet te betreuren bij de ongevallen.

Vorig jaar vroegen we Rijkswaterstaat, de beheerder van het kruispunt, naar het pijnpunt van Bos. “Het is een overbelast punt,” luidde het antwoord destijds. Omdat er zoveel auto’s door rood rijden, vroegen we ook of de verkeerslichten misschien anders afgesteld moesten worden. “80% van een Verkeersregelinstallatie wordt standaard ingesteld, maar 20% is maatwerk. Dat wil zeggen dat met plaatselijke omgeving, verkeersaanbod, fietsen, voetgangers en dergelijke rekening kan worden gehouden. In verband met het overbelaste kruispunt is dit in dit geval heel moeilijk. Een oplossing wordt wel gezocht, maar zal niet heel snel voor handen zijn.”

Kort gezegd kan de veiligheid van de weggebruiker op het kruispunt dus niet meer gegarandeerd worden. Budgetten voor aanpak van de N35 verdwijnen elke keer als er bezuinigd moet worden door het kabinet. Verbreding van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal is op de lange baan geschoven door de bestuurders: Het geld is op.

Ondertussen staan de plannen om de N35 tussen Wijthmen en Zwolle wel te verbreden in de steigers. Gevolg van een bredere N35 in de buurt van Zwolle, wordt dat er weer een knelpunt naar de Sallandse wegdelen verschoven wordt. Flessenhals Salland wordt nog verder dichtgeknepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.