Home / archiefcentraal / blekkerhoekproject feestelijk afgesloten

blekkerhoekproject feestelijk afgesloten

In dat jaar is begonnen met de wijkvernieuwingsplannen voor de Blekkerhoek. Doel van deze wijkvernieuwing was het voor de langere termijn waarborgen van de kwaliteit van de wijk en het aanbrengen van variatie in woningtypen. Het moest een rustige, groene en ruim opgezette wijk worden, waar het goed wonen is voor zowel jong als oud en voor zowel alleenstaanden als gezinnen.

SallandWonen en de gemeente Raalte hebben samen met de bewonerscommissies en de klankbord- groep de plannen ontwikkeld. In de loop der jaren zijn door SallandWonen opeenvolgend 188 huurwoningen naar standaard kwaliteit niveau gebracht, 80 woningen in de Roggestraat en Haverstraat geïsoleerd en 20 seniorenappartementen en 5 seniorenwoningen nieuw gebouwd in de Roggestraat en Blekstraat. Daarna zijn 61 woningen in de Monumentstraat en Ceintuurbaan gerenoveerd, 6 multifunctionele woningen in de Tulpenstraat gebouwd en 20 woningen in de Tulpenstraat gerenoveerd. Als afsluiting zijn er 20 eengezinswoningen, 20 seniorenwoningen,14 jongeren appartementen, 9 zorgappartementen voor de Parabool en 6 duplexwoningen voor Dimence nieuw gebouwd in de Tulpenstraat en de Rozenstraat.

Daarnaast voldoet de gehele wijk aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilige Wijk en is door de gemeente Raalte in de totale wijk het openbare gebied heringericht.

De succesfactor van dit project is de samenwerking met de bewoners. Samen met deelcommissies en de klankbordgroep is een vernieuwde wijk ontstaan waarin bewoners zich prettig voelen. De bewoners hebben direct invloed uit kunnen oefenen over de inrichting van hun straat. Zo heeft de gemeente de oude riolering vervangen en is een nieuw regenwaterriool waarmee het hemelwater wordt afgevoerd naar de sloot. Daarnaast is de gehele openbare ruimte vervangen. Nieuwe bestrating en trottoirs, nieuwe, dimbare openbare verlichting en nieuw openbaar groen.

Ook is het asfalt in de Ceintuurbaan vervangen en op duurzaam veilige wijze ingericht. In het project is tevens aandacht voor verbetering van de sociale aspecten; het schoolplein van de basisschool Oostenwind (destijds de Schutse) is vergroot en vernieuwd, het Hertenkamp is voorzien van een nieuw onderkomen met licht en water en er is een beweegtuin aangelegd ter hoogte van Swaenewoerd.

Bovendien is het kunstobject zo ontworpen dat er een ontmoetingsplek voor de gehele wijk kan ontstaan. De gemeente Raalte en SallandWonen concluderen dat uiteindelijk een gedifferentieerde wijk is ontstaan, waar het goed wonen is.

Lees ook

Vriendenkring van de Hartkamp viert 40-jarig bestaan

‘Het doel is exact hetzelfde gebleven: ‘Het leven voor de bewoners zo aangenaam mogelijk maken’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.