badeenden zwemmen het kanaal in

Vijfduizend badeendjes gingen zaterdagmiddag het Overijssel Kanaal in voor de badeendenrace ten behoeve van de nieuwbouw van het Hospice in Raalte. Scouting Raalte heeft de afgelopen weken bijna alle loten voor de race verkocht. Al vanaf 11.00 uur waren er op het Overijssel Kanaal en de Kanaalstraat OZ tussen de Enkbrug en de spoorbrug allerlei activiteiten, met name voor kinderen. Scouting Raalte bouwde een vlot, verzorgde diverse spelletjes en maakt een vuurkorf waar kinderen brood mee konden bakken.

Er waren twee waterfietsen in de vorm van zwanen waarmee iedereen het water over kon. Ook de brandweer verzorgde diverse spelletjes voor de kinderen. Lions Club Raalte zorgde voor versnaperingen. De opbrengst hiervan kwam ten goede aan het Hospice.

Om 14.30 uur gingen de vijfduizend badeendjes te water. Vanuit een grote bigbag werden ze vanaf grote hoogte nabij de spoorbrug te water gelaten, om vervolgens richting de finish te gaan. Brandweer Raalte zorgde door inzet van het blusmaterieel voor de aandrijving van de genummerde eendjes. Het publiek kon vanaf de Kanaaldijk OZ de eendjes komen aanmoedigen.

De nummers van de eenden kwamen overeen met de nummers van de loten die voor de race waren uitgegeven. Het badeendje dat als eerste over de finish nabij de Enkbrug kwam, zou winnen. De eigenaar van het corresponderende lot verdiende daarmee een elektrische fiets ter waarde van 1400 euro. In totaalwaren er meer dan twintig prijzen te winnen, waaronder een televisie, waarde- en dinerbonnen, een zweefvlucht en een barbecueworkshop.

De opbrengst van de badeendenrace ging naar Stichting De Cirkel. Die wil een nieuw hospice met drie gastenkamers bouwen aan de Monumentstraat, omdat het huidige pand aan de Oude Molenweg niet meer voldoet. Op woensdag 9 oktober maakt Lions Raalte de opbrengst van de race bekend.

Meer informatie is ook te vinden op:

staging2.lionsclubraalte.nl, staging2.decirkelraalte.nl en staging2.facebook.com/badeendenraceraalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.