badeenden zaterdag water in voor race

Al vanaf 11.00 uur zijn er op het Overijssel Kanaal en de Kanaalstraat OZ tussen de Enkbrug en de spoorbrug allerlei activiteiten, met name voor kinderen. Scouting Raalte bouwt een vlot, verzorgt diverse spelletjes en maakt een vuurkorf waar kinderen brood kunnen bakken.

Er zijn twee waterfietsen in de vorm van zwanen waarmee iedereen het water over kan. Ook de brandweer verzorgt diverse spelletjes voor de kinderen. Lions Club Raalte zorgt voor versnaperingen. De opbrengst hiervan ten goede komt aan het Hospice.

Om 14.30 uur gaan de vijfduizend badeendjes te water. Vanuit een grote bigbag worden ze vanaf grote hoogte nabij de Enkbrug te water gelaten, om vervolgens richting de finish te gaan. Brandweer Raalte zorgt door inzet van het blusmaterieel voor de aandrijving van de genummerde eendjes. Het publiek kan vanaf de Kanaaldijk OZ de eendjes komen aanmoedigen.

De nummers van de eenden komen overeen met de nummers van de loten die voor de race zijn uitgegeven. Het badeendje dat als eerste over de finish nabij de spoorbrug komt, wint. De eigenaar van het corresponderende lot verdient daarmee een elektrische fiets ter waarde van 1400 euro. In totaal zijn er meer dan twintig prijzen te winnen, waaronder een televisie, waarde- en dinerbonnen, een zweefvlucht en een barbecueworkshop.

De opbrengst van de badeendenrace gaat naar Stichting De Cirkel. Die wil een nieuw hospice met drie gastenkamers bouwen aan de Monumentstraat, omdat het huidige pand aan de Oude Molenweg niet meer voldoet. Op woensdag 9 oktober maakt Lions Raalte de opbrengst van de race bekend. De initiatiefnemers verwachten deze week ook de laatste loten te verkopen. De loten zijn verkrijgbaar bij Bloemen Korbeld aan de Grotestraat in Raalte en tijdens de Ponyweek in Heeten.

Op onder meer Stöppelhaene en de Pompdagen hebben De Cirkel Raalte en Lions Club Raalte een wedstrijd badeenden tellen gehouden. Een aantal mensen heeft het juiste aantal eendjes geraden: 65. Wie van hen de Galaxy Tab 3 tablet heeft gewonnen wordt, zaterdag 28 september tijdens de badeendenrace op het Overijssels Kanaal bekendgemaakt.

Meer informatie is ook te vinden op staging2.lionsclubraalte.nl, staging2.decirkelraalte.nl en staging2.facebook.com/badeendenraceraalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.