aandacht voor stille rampen bij vechtdal college

De leerlingen van het Vechtdal College in Ommen zijn druk bezig met het bekend maken van stille rampen in ontwikkelingslanden.

Leerlingen uit verschillende klassen van het vechtdal college in ommen vertellen mensen op straat het nieuws dat U niet hoort. Het nieuws waar zacht over wordt gesproken, of simpelweg niet. Het nieuws waarvan U wel weet dat het er is, maar er niets aan kunt doen. Deze leerlingen maken hier verandering in door met een groep klasgenoten de straat op te gaan om te vertellen wat er echt gebeurt in ontwikkelingslanden.

Voorbeelden zijn gehandicapte kinderen die geboren worden, alleen omdat hun ouders op plantages werken waar gevaarljke pesticide en andere gifgassen gespoten worden, en ze geen bescherming hebben omdat ze het niet kunnen betalen, of omdat hun werkgevers het gewoon niet toelaten, en boeren families waarvan het land simpelweg gestolen wordt door de gemeente of politie omdat ze dat willen gebruiken als steenkoolmijn.

Andere kinderen worden zonder reden in de gevangenis gezet omdat het rechtssysteem corrupt is. Ze worden daar mishandeld en aangeklaagd voor dingen waar zijn geen notie van hebben. Zo werd de jonge Raí gevangen genomen toen hij 8 jaar was, omdat hij een vrouw zou hebben verkracht die 21 jaar oud was. Zelf zei hij: “Ik weet niet eens wat verkrachten is, of hoe dat moet. Ik ken die vrouw ook helemaal niet.” De vrouw trok al snel de aanklacht in, maar Raí zit nog steeds vast, omdat de politie een borg eist, en Raí zijn ouders niet eens weten dat hij daar zit, aldus Raí.

De leerlingen uit Ommen willen hier aandacht voor brengen zodat mensen weten dat dit soort dingen ook gebeuren, ze zijn er in geslaagd 25 mensen te berijken, maar dat zou niet genoeg zijn voor zo’n groot onderwerp.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.