19 oktober fruitpersdag in het reestdal

Heeft u appels en of peren in uw boomgaard? Laat het persen tot sap! Op zaterdag 19 oktober vindt er een ‘Fruitpersdag’ plaats bij bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. Op het parkeerterrein bij De Wheem is die dag een mobiele fruitpers aanwezig, waar u van 9.00 tot 16.00 uur terecht kunt met uw appels en peren om te laten persen tot vers sap. Aanmelden is noodzakelijk.

Sap van eigen appels

Wie wil er nu niet sap van fruit uit eigen boomgaard? Deze kans heeft u op 19 oktober. U heeft het fruit en Landschap Overijssel zorgt voor de mobiele fruitpers, zodat u uw eigen fruit kunt laten persen tot heerlijk vers sap! Voor slechts 1 euro per liter wordt uw fruit ter plekke geperst en kunt u het sap direct meenemen. De pakken van 5 liter zijn ongeopend twee jaar houdbaar. Om te voorkomen dat er een lange wachttijd ontstaat bij de fruitpers, is aanmelden verplicht. Dit kan tot 14 oktober via de site van Landschap Overijssel (staging2.landschapoverijssel.nl/fruitpersdag of 0529-401731). U dient bij opgave te vermelden hoeveel kilo fruit u meeneemt. Er gaan 5 á 6 appels in een kilo en 100 kilo fruit geeft circa 70 liter sap. Na opgave krijgt u bericht hoe laat u verwacht wordt.

Ook zonder fruit bent u van harte welkom. Op het terrein zijn naast de fruitpers een aantal specialisten aanwezig. Ondermeer de vrijwilligers van de hoogstambrigade die een snoei demonstratie zullen verzorgen en veel vragen kunnen beantwoorden betreffende hoogstamfruit.

Meer informatie kunt u vinden op staging2.landschapoverijssel.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.