zomerfeesten wesepe voor ieder wat wils

Van vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus viert Wesepe haar jaarlijkse Zomerfeesten. De commissie heeft een programma boordevol vermaak voor jong en oud in elkaar gezet. Zo start het kermisweekend op de vrijdagochtend met een kinderprogramma, verzorgt toneelvereniging Tempo later op de middag het openingsprogramma en wordt de eerste dag afgesloten met het songfestival.

Dit songfestival staat al jaren garant voor een fantastische avond. Voorzitter Hans van Tartwijk vertelt: “De tent zit op vrijdagavond altijd bomvol, want niemand wil de mooie, komische en vaak ook verrassende optredens missen. De deelnemers worden begeleid door de band Barcode, die na afloop van het songfestival zelf het dak eraf speelt.” Wat nieuw is aan het songfestival, is dat het publiek door middel van een applausmeter mee kan stemmen. Ook de presentatie verandert, Gerard Willemsen heeft sinds de allereerste editie het songfestival gepresenteerd en vrijdag 16 augustus zal hij in stijl afscheid nemen van ‘zijn’ publiek. Wie het stokje overneemt, ook dat wordt vrijdagavond duidelijk.

Vorig jaar werd op de zaterdagmiddag de eerste officiële cross op het kermisterrein gehouden. De ronkende motoren waren in de verre omtrek te horen en trokken veel publiek naar het feestterrein. Zaterdagmiddag 17 augustus van 13.30 tot 16.00 uur vindt de tweede editie plaats. Er zijn verschillende klassen zoals een brommer-/quadcross, motorcross, autocross en een special klasse. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud, van sparta-met tot sprinter. Als alle opgaven binnen zijn wordt de indeling gemaakt. De baan wordt iets groter dan vorig jaar. Het plezier staat voorop maar natuurlijk is er ook nu weer volop aandacht voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek.

Later die middag krijgt veilingmeester Jan Hartkamp voor het eerst niet alleen voorwerpen, maar ook diensten onder zijn hamer. Hartkamp: “Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een dag straten of een avond oppassen. Het concept van de dienstenveiling is gelijk aan die van de schreeuwveiling. Wie spullen of diensten wil laten veilen betaalt zeven euro vijftig en krijgt na afloop het totale bedrag van de opbrengst.”

Zaterdagavond speelt de band Super Sundays. Om te zorgen dat niemand dit feest hoeft te missen, heeft de commissie busvervoer geregeld voor slechts 2 euro vanuit: Bathmen, Lettele, Nieuwe Heeten, Heeten, Luttenberg, Mariënheem en Raalte. De bussen vertrekken om 22.00 vanaf café de Brink in Bathmen (stop bij café Spikker, Lettele), vanaf café Vosman in Nieuw Heeten (stop bij café Bosgoed, Heeten) en vanaf café de Schoenmaker in Luttenberg (via De Koenjer, Mariënheem en De Gouverneur, Raalte).

Van Tartwijk: “Nieuw op het programma is een bromfietsoldtimer toertocht op de zondagochtend. Om 10 uur staat de koffie klaar bij Het Wapen van Wesepe. Om 11 uur vertrekken de brommerrijders en halverwege de tocht krijgen de deelnemers een heerlijke lunch aangeboden.”

Trouwe bezoekers van Zomerfeesten Wesepe zullen merken dat de opzet van het terrein anders is. Van Tartwijk: “De feesttent staat op een andere plek, waardoor we een groot terras kunnen creëren aan de kant van de attracties. We proberen hiermee de verschillende onderdelen van de kermis meer met elkaar te verbinden zodat het nog gezelliger wordt.” Op staging2.zomerfeestenwesepe.com is meer informatie te vinden over het programma, busvervoer en opgave.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.