wesepe geniet van zonnige zomerfeesten

Vrijdag startte het feestweekend met het kinderprogramma en later op de middag vermaakte toneelvereniging Tempo de aanwezigen met hun voorstelling. ’s Avonds stroomde de tent tjokvol voor het songfestival. Na 15 jaar als presentator op het podium te hebben gestaan stond Gerard Willemsen dit jaar als eerste artiest op de planken. Zijn zangkunsten waren niet onverdienstelijk; met het nummer ‘De wilde boeren dochter’ behaalde hij de derde prijs. Tweede werden vader en zoon Henk en Tom Jalink met het nummer ‘Ik wou dat ik jou was’ van Veldhuis en Kemper. Als laatste op de avond trad Linda van Gelder op. Zij heeft al heel wat keren deelgenomen aan het songfestival, kwam al vaak in de buurt, maar greep elke keer net naast de eerste prijs.

Met een hilarische vertolking van ‘I want to break free’ van Queen, met als huisvrouwen verklede buurmannen op het podium, lukte het Linda dit jaar wel. Publiek en jury waren het helemaal met elkaar eens dat dit de terechte winnaars waren. Want ook de publieksprijs staat nu bij Linda thuis. De decibelmeter sloeg het verst uit tijdens het applaus voor hun nummer.

Zaterdagochtend was het in en om de tent groot feest voor de jeugd. De allerkleinsten deden onder andere een stoelendans en skippyballenrace. Ook de opgeblazen stormbaan en het spelletje waarbij de kinderen vanuit een bootje ballen moesten gooien zorgden voor erg veel plezier. De spelletjes voor de oudste groepen worden altijd bedacht door brandweer Wesepe en zij hadden ook dit jaar weer fantastische, kleddernatte spellen in elkaar gezet.

‘s Middags trokken de deelnemers van de ‘Gas dr bij’ cross het gas goed los! Plat door de bocht en springend over de schans scheurden de brommers, motoren, quads en auto’s door het parcours. Voor de schreeuwveiling later op de middag was ook weer grote belangstelling. Veel mensen uit omliggende dorpen hadden gehoor gegeven aan het busvervoer dat was geregeld door de Zomerfeesten, waardoor ook op zaterdagavond de tent goed vol zat.

Nieuw op het programma was de toertocht voor brommeroldtimers op de zondagochtend. Zo’n 90 brommerrijders verzamelden zich ’s ochtends bij het Wapen van Wesepe. Een schitterende opkomst voor deze primeur. ’s Middags wisten veel mensen de weg naar het kermisterrein te vinden om naar het vogelschieten te komen kijken. Het was een taaie vogel, want het leek een hele tijd alsof hij elk moment kon vallen. Be Noordkamp wist de vogel op de juiste plaats te raken en mag zich Schutterskoning 2013 noemen. Be is een trouwe deelnemer aan het vogelschieten en de vreugde was dan ook groot toen het blok hout eindelijk viel. Wesepe kan terugkijken op een zeer geslaagd kermisweekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.