wennemars tegen boycot olympische spelen

Erben Wennemars is tegen een boycot van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji. Dat blijkt uit zijn reactie op een ‘open brief’ die William Spaaij via Facebook aan onder meer premier Rutte richt. De Spelen zijn omstreden vanwege de anti-homowetgeving in Rusland.

Spaaij is musicalacteur en pleit via Facebook voor het terugtrekken van de Nederlandse ploeg voor de Spelen die in februari 2014 in Sotsji plaatsvinden. Hij maakt onder meer de vergelijking met de Spelen van 1936 in Nazi-Duitsland. Hoewel Wennemars nadrukkelijk laat weten tegenstander van de anti-homowetgeving in Rusland te zijn, lijkt een boycot hem geen goed idee. ” Door brieven zoals die van jou geef je de atleten niet de ruimte om hun eigen mening te vormen en daar hun eigen invulling aan te geven. Het laatste wat wij moeten willen is dat de atleten onder druk van de publieke opinie keuzes opdringen die niet hun eigen zijn.”

Wennemars zegt het werk van de musicalacteur te respecteren, maar, “ik vind het wel ongepast dat je op basis van je eigen waarden en normen en verwantschap met topsport een keuze maakt voor de atleten die niet 4 jaar maar de afgelopen 10 tot 15 jaar voor dat ene moment hebben getraind. Het getuigt van weinig vertrouwen in onze sporters.”

Wennemars denkt dat het beter is om juist wél te gaan en de aandacht op het onderwerp te richten wanneer er gewonnen wordt. “Natuurlijk trek je de aandacht met een boycot maar ik heb door schade en schande geleerd dat je pas echt het podium hebt op het moment dat je vol in de spotlights staat omdat je gewonnen hebt. Dit zeg ik zonder een oproep te doen aan potentiële winnaars. Wat ik zou doen doet er namelijk niet toe. Omdat ik weet dat we in een land wonen waar iedereen zichzelf kan zijn en waar niemand hetzelfde is. Daarom moet ik en kan ik niet verwachten dat iedereen op een zelfde manier zou handelen als dat ik zou doen. Dat is democratie en vrijheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.