Home / archiefcentraal / warmterecord dus verkoeling zoeken

warmterecord dus verkoeling zoeken

Nou, de meteorologen zijn er uit. Het warmterecord is gebroken. Nog nooit was het op 2 augustus zo warm als in 2013. Het record stond op 32 graden, vrijdag werd het plaatselijk bijna 37 graden. In Raalte gaf het display voor het gemeentehuis 34 graden aan (ook al is die niet officieel geijkt en andere randvoorwaarden daargelaten).

Anyway, het was knap warm. Verkoeling zoeken dus. In de meeste dorpen kon je vrijdagmiddag een kanon afschieten, zo rustig was het op straat. Lege winkelstraten, lege wegen, lege winkels. Alleen bij het water was het druk.

In Wijhe is het altijd prachtig om even een kijkje bij de IJssel te nemen. Wie echt verkoeling zoekt, springt in de rivier. Wie een boot heeft, zoekt op het water verkoeling. Soms zelfs op een band achter een boot. Wie het niet zo op water heeft, schuilt op het bankje onder de grote boom op de Loswal.

Lees ook

Theaterwandeling bij de Haere

OLST – Acteurs Norbert Busschers en Joyce van Esch hebben een speciale theaterwandeling op touw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.