vvd saneringskosten heesweg niet onvoorzien

De Raalter VVD-fractie is verbaasd over het bericht dat het college tijdens het zomerreces plotseling 126.000 euro uittrekt om de asbestvervuiling op de Heesweg bij Raalte op te ruimen.

“Deze weg is al vele jaren eigendom van de gemeente,” aldus fractievoorzitter Ben Nijboer. “Het is ook lange tijd bekend dat deze weg vervuild is met asbest. Wij hebben daar vorig jaar al vragen over gesteld en toen is ons verzekerd dat dit in het voorjaar 2013 geruimd zou worden. Het is vreemd dat dit niet al lang gebeurd is en dat er kennelijk een ultimatum van de inspectie nodig is om tot uitvoering over te gaan”. De VVD wil opheldering over deze gang van zaken en heeft hierover vragen gesteld aan het college.

Het is volgens de fractie bovendien vreemd dat deze sanering niet tegelijk met eerdere asbestwerkzaamheden op De Zegge is uitgevoerd. “Dat was allicht veel goedkoper geweest. Nu wordt het door dit ultimatum een spoedklus en dat maakt het doorgaans extra duur”.

Door dit tijdens het zomerreces even tussendoor te regelen “wekt u de indruk dat er (extra) asbest- c.q. saneringskosten weggemoffeld moeten worden. Wij keuren dat af. Zeker in dit dossier is openheid en maximale slagvaardigheid geboden”, zo schrijft de VVD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.