vrolijke optocht opent luttenbergs feest

Met een bijzonder gekleurde, vrolijke, maar vooral ook lange optocht is het Luttenbergs Feest donderdag 8 augustus geopend. Het weer werkte gelukkig helemaal mee: een stralend zonnetje omlijstte de loopgroepen, versierde fietsen en karren en andere creatieve bedenksels.

Om 15.00 uur vertrok de bonte stoet bij Booijink vanaf de berg, voor een rondgang door het ook prachtig versierde dorp om uiteindelijk te eindigen op het feestterrein, waar de heerlijke geuren van spetterende speklapjes en warme worstjes publieks- en deelnemersneuzen al prikkelden! De prijsuitreiking vond plaats, het eerste biervat werd binnengebracht door De Boerschop en de kwaliteit ervan werd met algemene stemmen goedgekeurd.

De jury, bestaande uit leden van de feestcommissie uit Raalte, had een moeilijke taak.

De kwaliteit van alle deelnemers was zeer groot. Uiteindelijk werd de buurt Hageveld de grote winnaar door de 1e prijs te winnen. De Schanebroek heeft de publieksprijs in ontvangst genomen. De Boerschop heeft ook een eerste prijs gewonnen met een grote wagen, aangezien zij meededen in de categorie “zaadwagens”. Deze prachtige wagen zal ook tijdens de Stoppelhaene te bewonderen zijn. Toen al deze officiële handelingen verricht waren, lieten meer dan 400 mensen zich de barbecue goed smaken, een geslaagde actie ter ere van het 175 jarig jubileum kerkdorp Luttenberg, georganiseerd door een goede samenwerking van feestcommissie, Coop Alfring Luttenberg, Café Spoolder en De Schoenmaker en dorpshuis Elckerlyc.

Het programma gaat vrijdag 9 augustus verder met een ochtend voor de 55+ers: jeu de boules, schatgraven, vogelgooien en voor de sportieve jeugd: de combi-action-slide: klimmen, springen en glijden.

Verdere informatie is te vinden op staging2.luttenbergsfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.