verhuizing isala loopt op rolletjes

In de loop van de ochtend waren alle patiënten van Isala Weezenlanden met speciale vrachtwagens in het nieuwe ziekenhuis aangekomen. “Dat is erg goed gegaan”, blikt Theo Hamelink, directeur Werkprocessen Nieuwbouw, terug. “Tot op de minuut zijn de patiënten op de geplande tijd binnen gekomen.” Na een persoonlijk ontvangst door de raad van bestuur, waarbij er voor elke patiënt een bloemetje was, werden de patiënten op hun nieuwe plek geïnstalleerd. Die ontvangst was het meest emotionele, laat bestuursvoorzitter Sint weten. “Je kon merken dat het voor hen spannend, maar ook bijzonder was.”

Tijdens het verhuizen is het vooral belangrijk dat de patiënten zich veilig voelen. Daarna komen de goederen, die in de loop van het weekend allemaal overgaan. Dat dit vandaag zo voorspoedig verloopt, is volgens Hamelink vooral het resultaat van een goede voorbereiding. “We zijn hier al 2,5 jaar mee bezig. Voor de medewerkers is het dan ook een speciaal moment. Zij zijn maanden met de voorbereidingen bezig geweest en hebben naar dit weekend uitgekeken. De sfeer is dan ook heel positief.”

Zondag vindt de verhuizing van de patiënten die opgenomen zijn in het oude Sophia plaats. Het gaat naar verwachting om 217 patiënten. Zij hoeven niet met de speciale vrachtwagens vervoerd te worden, maar kunnen via een verbindingsgang tussen de oud- en nieuwbouw verhuisd worden onder begeleiding van een medisch team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.