velt en vecht kijk eens achter de stuw

Door het droge weer van de afgelopen weken staan de verschillende stuwen in de Vecht helemaal omhoog. Altijd al eens willen weten hoe de rivier er achter de stuw uitziet. Nu is de kans. Bij stuw De Haandrik zijn de stenen direct achter de 3 schuiven zichtbaar. Even verder stroomafwaarts deinen de waterplanten zoals de gele plomp op het kleine beetje water van de Vecht dat via de vistrap stroomt. Libelles en waterjuffers, zoals de weidebeekjuffer, spelen in de lucht en rusten op de gele bloemknoppen.

Ook bij stuw Junne is het ongewoon rustig voor en achter de kleppen. Waar gewoonlijk het water over de rand ruist, is het nu stil. Het enige geluid van stromend water komt van de vistrap die om de stuw en het zandstenen waterschapsbankje heen loopt. De nieuwe meander komt hier en daar droog te liggen waardoor er nu bij Kaap de Goede Vecht op de punt in Junne zandbanken te zien zijn.

De 3 kleppen van de stuw in Hardenberg lijken het niet eens te zijn. De beide buitenste stuwvakken weigeren zich neer te leggen bij het weinige water in de Vecht. Hier golft het nog langzaam over de rand. De middelste stuw twijfelt een beetje aan de rechterkant. Ga zelf kijken, het adres is Vechtraat 8 bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.