Home / archiefcentraal / tweede minitriatlon rondom zwembad de tippe

tweede minitriatlon rondom zwembad de tippe

Er komt een vervolg op de eerste Seine Wonen Minitriatlon van vorig jaar. Op 31 augustus wordt de tweede editie van het sportevenement gehouden. Vertrekpunt is zwembad de Tippe in Heino. Voor de organisatie tekenen zwemvereniging Hera’11, Fietstoerclub Heikera en Runningclub Lierderholthuis. Het evenement wordt ondersteund door Seine Wonen.

De organisatie benadrukt dat de minitriatlon geen wedstrijd is. Deelnemers van boven de 16 jaar kunnen vanaf 09.00 uur starten aan de 1/8 triatlon. Dat houdt in 500 meter zwemmen, ruim 20 km fietsen en 5 km lopen. Deelnemers vanaf 12 tot en met 15 jaar kunnen 1/16 triathlon doen, 250 meter zwemmen, ruim 10 km fietsen en 2,5 km lopen.

Ook kan er in teams als estafette gestart worden waarbij 1 deelnemer zwemt, 1 deelnemer fietst en 1 deelnemer loopt. Voorop staat het plezier, er zijn geen prijzen voor de besten, wel is er voor iedere deelnemer een aandenken beschikbaar.

Er zijn geen speciale eisen aan materialen, er kan ook met zogenaamde dikke-banden meegedaan worden. Er is ook geen afgesloten parcours, dus de normale verkeersregels gelden. Wel zet de organisatie op gevaarlijke plaatsen verkeersregelaars in. Verder is een fietshelm verplicht.

Er moet vooraf worden ingeschreven. Dit kan via www.mijninschrijving.nl/subscribers/wizard/division/95 of kijk op www.hera11.nl voor meer informatie zoals het fiets- en loopparcours. Schrijf op tijd in, er is plaats voor slechts 100 deelnemers.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.