sukerbietenfeest betrekt centrum meer

De braderie is de traditionele opener van het Sukerbietenfeest. Vanaf 10.00 uur slentert het publiek langs de kramen. Voor een kopje koffie met lekkernij zijn de terrassen dan al geopend. In de loop van de middag zoekt het publiek dan een plekje op het overdekte terras op het evenemententerrein om maar geen seconde te hoeven missen van de ludieke veiling. Veilingmeesters Martin Westermeijer en Frans Kogelman weten als geen ander hier een sprankelende middag van te maken met humor, entertainment en aantrekkelijke kavels.

De muziek speelt ook een belangrijke rol tijdens het Sukerbietenfeest. DJ Benn, DT HitchH, Party DJ Marcel zullen hun hits en beats laten klinken. Op zaterdagavond verzorgt DJ Team het Einde de muziek.

Op vrijdagmiddag worden de kelen gesmeerd met drie koren tijdens het shantyfestival. Het Lenferink Droomfeest, een muzikale middag voor mensen met een beperking, vindt op donderdag plaats. Op de vrijdagavond staat de band Crosstown op het podium met covers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Op zaterdagavond speelt de band Litter muziek van onder andere Foo Fighters, Green Day, Metallica en Rage Against the Machine.

Het hele Sukerbietenfeest is zaal Reimink open voor Lemelerveld B(l)oeit. Een grootse lelieshow van kwekers Huetink en Schrieken met decoraties van Jan Aartsen en Willy Haas. Beiden tekenden al voor het ontwerp en de uitvoering van eerdere shows. Het thema dit jaar is Colours & Trends.

Nieuw element dit jaar bij Lemelerveld B(l)oeit! is de bloemsierkunstwedstrijd met lelies voor amateurs. Op diverse dagen, kunnen enthousiaste amateurbloemschikkers een mooi en creatief bloemarrangement met lelies maken. Vervolgens kan het publiek in het weekend zijn stem uitbrengen. Zie voor meer informatie staging2.lemelerveldbloeit.nl.

Zaterdag is er een programma met sport, spel, muziek en toertochten voor oude trekkers en brommers. Aan de Wagenmans Wonen Truck Instapdag voor mensen met een beperking doen zo’n 100 vrachtwagens mee. Rondom het kanaal en het evenemententerrein worden de Mestebeld Trucks Spelen gehouden. Een survival met veel plezier op, om en in het water.

Op zondag staat een tentviering, de sukerbietenbrunch, muziek, eurodag op de kermis en het Sukerbietwerpen op het program. Voor de jeugd is er de Zilvervlootparade met springkussens en voetbal. Voor het gezin zijn er op het evenemententerrein (gratis) voorstellingen van Circus Salto.

Naast het circus zijn in het programma enkele andere nieuwe activiteiten toegevoegd. Op donderdagavond is er Brasil Jeugd Soccer voor jongeren van 14 tot en met 18 jaar. De buurten en straten binden dan de strijd tegen elkaar aan in de Buurten Zeskamp. Het ringsteken met paard en wagen is ook nieuw. Zo’n 15 spannen maken dan uit wie zich het komende jaar de kampioen van het dorp mag noemen.

Meer info? http://staging2.feestweeklemelerveld.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.