stoppelveld rit deels naar overkant ijssel

De BikeLife Stoppelveld-rit op zondag 25 augustus van Fietstoerclub Heikera kent dit jaar drie compleet nieuwe routes. De fietstochten van 40, 60 en 100 km vanaf café-restaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte leiden in zuidwestelijke richting en voeren de fietsers onder meer naar de overkant van de IJssel. De routes gaan door de mooiste delen van het IJssellandschap.

De starttijden van de diverse tochten zijn voor de 100 km tussen 08.00 en 12.00 uur en voor de 60 en 40 km tussen 9.00 en 12.00 uur. Alle routes zijn bepijld en op papier beschikbaar. Halverwege de routes zijn rustpunten/horeca-aanlegplaatsen opgenomen. De Stoppelveld-rit is ook geschikt voor elektrische fietsen.

De 40 kilometer blijft dichtbij huis. De route voert richting Eikelhof en Wesepe, door het weteringenlandschap en door de bossen. Op de terugweg hebben de fietsers de mogelijkheid om het nieuwe pontje over het Overijssels kanaal tussen Raalte en Heeten mee te pikken. De route bevat een aantal verrassende punten.

Wie de tocht van 60 km fietst, gaat twee keer de IJssel over: eerst bij Deventer en daarna met het fietspontje tussen Wilp en Gorssel. De route voert onder meer door Diepenveen, de Wilpse Kleipolder, Gorssel, Joppe, Kring van Dorth en Bathmen. De tocht biedt volop variatie tussen lommerrijke landgoederen en (half) open landschappen.

Hall, Oeken en Quatre Bras. Plaatsjes waar misschien niemand uit Raalte en omgeving van heeft gehoord. Ze liggen op de route van de 100 km tocht, de langste fietsafstand van de BikeLife Stoppelveldrit. Ook de fietsers van deze afstand maken twee keer een oversteek over de IJssel: bij Deventer en Zutphen. Via Bathmen en Lettele keren ze na 100 km weer terug in Raalte.

De deelnamekosten bedragen 3,50 euro per persoon. NTFU-leden krijgen een korting van 1 euro. De deelname voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. Tegen een geringe meerprijs is een herinnering verkrijgbaar.

Zie ook staging2.heikera.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.