sportieve strijd op zaterdag in luttenberg

Het dagprogramma van het Luttenbergs Feest stond zaterdag 10 augustus vooral in het teken van een sportieve strijd.

In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen. De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar Maatschap Kemper-Wermink. Te Wierik uit Mariënheem kreeg een onderscheiding voor mooiste zwartbont kalf en Maatschap van de Berg-Steenwelle voor mooiste roodbont kalf, waarbij hij ook de hoogste onderscheiding “Miss Salland” in ontvangst heeft genomen.

De jongste jeugd kon zich intussen vermaken met het knutselen van een snoephuisje en door zich te laten schminken. De grootste strijd speelde zich zaterdagmiddag af in de modder met stoere kerels op crossmotoren: Met de bek deur de drek! De deelnemers startten hun machines om te proberen zover mogelijk te komen in de zachte modderbaan. Een extra handicap was dit jaar een grote berg schuim, die het zicht van de coureurs volledig teniet deed, maar voor de toeschouwers hilarische taferelen opleverde. Winnaar werd Noud Holterman.

In de avonduren zorgden de Ropeskippers voor een wervelende touwtjespringshow,waarna stuntman Chuck Borden het publiek deed geloven om bij de special effects in Hollywood aanwezig te zijn. “Don’t try this at home!” was zijn advies.

Zondag 11 augustus wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een braderie, de traditionele recordpoging (dit jaar wordt er 175 seconden klokken geluid door 1000 mensen tegelijk), het Zwientie tikken en om 22.30 uur het vuurwerk. Hiermee komt een einde aan een tot nu toe zeer geslaagd feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.