showband jubal eindigt als vierde op wmc

Na drie weekenden met optredens van korpsen van over de hele wereld is Showband Jubal als vierde geëindigd op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. In de wereld ranglijst van de Marching Contest – First Division staat de band ook nog eens genoteerd als beste drumfanfare, aangezien de podiumplaatsen verdeeld waren onder slagwerkgroepen uit België en Nederland.

Tot op de laatste wedstrijddag was het spannend op welke positie Jubal zou eindigen. Met korpsen uit Spanje, Noorwegen, Duitsland, Engeland en België was het afwachten hoe de resultaten zouden uitpakken. De vierde plek op de wereld ranglijst is dan ook een fantastische opsteker voor de band. “Natuurlijk hoop je op een zo hoog mogelijke positionering, maar dit hadden we alleen maar durven dromen! Vergeleken met vier jaar terug (de vorige editie van het WMC) gingen we nu met een jongere band en dus met minder ervaring naar Kerkrade. De insteek was dan ook meer om een goed optreden neer te zetten dan met prijzen thuis komen”, aldus Rick van der Graaf, voorzitter van de Showband. Dat het een goed optreden was bleek uit de verslagen van de internationale jury die de band vooral prees om haar muzikaliteit en uitstraling.

Het Wereld Muziek Concours, dat eens per vier jaar in het Parkstad Limburg stadion wordt gehouden, wordt ook wel gezien als de Olympische Spelen voor de (blaas)muziek. Tijdens de vorige editie in 2009, waarbij Jubal haar debuut maakte, eindigde de band als elfde in de First Division. Van der Graaf: “Als bestuur hadden we ingezet op een plaats in de top 10, maar dat we zelfs in de top vijf zouden belanden hadden we niet verwacht.” Met een gemiddeld cijfer van een 8,3 hebben de muzikanten bewezen gegroeid te zijn in de afgelopen vier jaar. Best uniek, aangezien een deel van de muzikanten nog maar pas bij de Showband speelt. Volgens Van der Graaf is dit een teken dat het voor iedere muzikant mogelijk is om al snel in te stromen bij de Showband. Nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom om eens een avond vrijblijvend mee te spelen of, onder het genot van een kop koffie of fris, eens een kijkje te nemen. Ben je geïnteresseerd, kijk dan op de website (staging2.jubal-dedemsvaart) om contact op te nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.