salonorkest spoom start nieuw seizoen

Salonorkest Spoom is dinsdagavond 27 augustus weer gestart met de wekelijkse repetities. Omdat ontmoetingscentrum De Trefkoele verbouwd wordt, re-peteert het salonorkest dit jaar in de voormalige basisschool Het Kleine Veer aan de Baarsmastraat in Dalfsen, elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Spoom staat onder leiding van dirigent Martin van Zanten uit Kampen. Het orkest speelt salonmuziek uit de jaren 1900-1950, lichte en vrolijke muziek, om naar te luisteren of om op te dansen.

De Bonte Dinsdagavondtrein

Het eerste optreden in het nieuwe seizoen heeft Spoom overigens al achter de rug: in het kader van de Oranjeweek speelde Spoom voor de senioren in Berkum het programma De Bonte Dinsdagavondtrein. Het is een succesvol programma, dat met name bij ouderen veel herkenning oproept en waarbij gezellig wordt meegezongen of meegeklapt. Ook het komende seizoen zal Spoom dit programma weer spelen. Woonzorgcentra of andere instellingen die belangstelling hebben voor De Bonte Dinsdagavondtrein, kunnen zich aanmelden via onderstaand telefoonnummer of via onze website.

Dansavonden, feesten en recepties

Op dinerdansants, op feesten en recepties speelt Spoom vooral dansmuziek, vrolijke muziek van wals, foxtrot tot tango, waarop stijldansen mogelijk is. Al diverse malen heeft Spoom een tangoprogramma muzikaal ondersteund.

In Spoom spelen is leuk!

De bezetting van het orkest bestaat uit viool, altviool, cello, contrabas, piano, dwarsfluit, klarinet, fagot, accordeon, trompet, saxofoon en zang; soms worden optredens aangevuld met slagwerk. De musici zijn afkomstig uit het Vechtdal, uit Salland, de Kop van Overijssel en Zuid-Drenthe. De sfeer in het orkest is goed met op zijn tijd een grap maar evengoed wordt er serieus gerepeteerd. Voor bijna alle instrumenten geldt dat aanvulling welkom is. Gevorderde (amateur)musici met belangstelling voor salonmuziek zijn van harte welkom. Er is vooral behoefte aan extra violisten, een dwarsfluitist en een (contra)bassist. Bij twijfel: kom gewoon eens een avond met ons meespelen.

Meer weten over Spoom?

Bij Yvonne te Woerd, contactpersoon van Spoom, kun je meer informatie op-vragen. Zij is bereikbaar via 06 54 79 58 00. Maar ook via onze website, staging2.salonorkestspoom.nl , of via e-mail, info@salonorkestspoom.nl, kun je contact met ons leggen. Je bent van harte welkom!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.