salland te kiek koninklijk bezoek

Toenmalig Prinses Beatrix bezocht in 1971, samen met Prins Claus, het Stöppelhaenefeest op donderdagmiddag. Het paar was op kennismakingsbezoek in Overijssel en een bezoekje aan Stöppelhaene paste daar prima in.

Wim Zuidwijk, opvolger van Broos Ganzeboom, was net een halfjaartje burgemeester van Raalte en mocht de Koninklijke gasten ontvangen, samen met het Stöppelhaenebestuur. Op de foto de prinses die net uit de auto gestapt is op weg naar een plekje op de tribune. Nou ja, de rij stoelen die voor de gelegenheid voor de tribune was geplaatst. Eerst nog even zwaaien naar de bewoners van de Hartkamp die ook naar het oogstfeest waren gekomen.

Op de tweede foto zien we Prinses Beatrix en Prins Claus op de tribune. Beatrix is geanimeerd in gesprek met Willem Albers, destijds voorzitter van Stichting Stöppelhaene. De stoel van burgemeester Zuidwijk is leeg. Hij moest zich van zijn taak kwijten; dorsen, samen met de pastoor en de dominee.

Geert Hannink (die deze rubriek verzorgt) maakte destijds deel uit van het propagandacomité van Stöppelhaene, vandaag zou je zeggen de PR-commissie. Omdat de komst van het prinselijk paar groot nieuws was, althans voor Raalte en Stöppelhaene, belde hij naar de NOS-televisiedienst met de vraag of ze opnames zouden komen maken. De reactie in Hilversum: “verwacht u dan problemen, meneer?” De televisie heeft zich niet laten zien en het prinselijk bezoek verliep fantastisch.

In 2008 keken Wim Zuidwijk en Koningin Beatrix in Zwolle in het boek “40 jaar Stöppelhaene” naar de foto van haar en Zuidwijk. “U bent er ook niet jonger op geworden”, was de reactie van de koningin. Om eraan toe te voegen “ikzelf trouwens ook niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.