Home / archiefcentraal / rioolwater verwarmt zwemwater in race voor prijs

rioolwater verwarmt zwemwater in race voor prijs

Met het project Restwarmte rwzi Raalte dingen het Waterschap Groot Salland en de gemeente Raalte mee naar de Warmtenetwerk Maatschappijprijs 2013. Dit is een initiatief van stichting Warmtenetwerk die met de wedstrijd een impuls wil geven om tot een infrastructuur voor warmte, stoom en koude te komen die op de lange termijn de energiekosten beheersbaar houdt.

Rioolwater verwarmt zwemwater. Dat is in essentie waar het project Restwarmte rwzi Raalte om draait. Met restwarmte uit gezuiverd rioolwater wordt het zwemwater weer verwarmd. Warmte die nu verloren gaat, wordt zo hergebruikt. Goed voor het milieu én de kosten. Zo is uitgerekend dat Restwarmte rwzi Raalte per jaar 137.000 kilo minder CO2-uitstoot oplevert en een kostenbesparing voor het zwembad (de gemeente) van 25.000 euro.

Lees ook

VVD Raalte pleit voor gevelfonds

RAALTE – De VVD Raalte pleit in een brief aan het Raalter college van B&W …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.