raalte houdt schikkingsvoorstel geheim

Haarman wees het schikkingsvoorstel van de gemeente af, waardoor beide partijen nu op een rechtszaak afstevenen.

Wij denken dat openbaarmaking van het voorstel de gemeente Raalte niet kan schaden en willen daarom dat de gemeente haar burgers openbaar op de hoogte houdt van de manier van besturen. We vinden daarom dat Raalte het schikkingsvoorstel openbaar moet maken.

We hebben daarom een brief klaarliggen. Hieronder zie je een fragment uit de brief, in de bijlage van dit artikel staat de volledige brief. De vraag die we aan onze lezers hebben: vinden jullie ook dat Raalte de zaak openbaar moet maken? Nog niet eens zo zeer vanwege het individuele geval, maar gewoon omdat het bestuur er zit namens de burgers en dat de burgers recht hebben op openbaarheid.

“Openbaarmaking van het schikkingsvoorstel heeft ook in geen enkele zin invloed op de financiële positie of belangen van de gemeente Raalte. De zaak draait immers niet om de kwestie hoeveel geld de gemeente van de voormalig wethouder eist, de zaak draait om de vraag wie er aansprakelijk is voor de kosten van het opruimen van het stortgat op het perceel aan de Heesweg 44/44a in Raalte. De hoogte van die opruimkosten heeft de gemeente Raalte al eerder openbaar gemaakt.”

“Verder stelt u dat openbaarmaking van de hoogte van het schikkingsbedrag ‘een eigen leven kan gaan leiden in de nog te doorlopen rechterlijke procedure’. Ik ga er vanuit dat u daarmee op de publieke opinie doelt. Echter is het juist de rechterlijke macht in ons land die nooit de publieke opinie mee mag laten wegen in haar oordelen en uitspraken. De publieke opinie kan met het oog op rechtspraak dus simpelweg niet meewegen in het door u geopperde financieel belang van de gemeente Raalte.”

Als onze lezers vinden dat we verdere stappen moeten ondernemen, doen we dat. We hebben de poll op onze website er op aangepast. ‘Raalte moet het schikkingsvoorstel aan Haarman openbaar maken’ luidt die stelling nu. Als de meerderheid van de stemmen vrijdagmiddag om 14.00 uur zegt: ‘Eens’ dan verzenden we de brief uit de bijlage van dit artikel. Als de meerderheid zegt ‘Oneens’ dan verzenden we de brief niet. Het woord is aan jullie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.