raalte drukt plan dementen in centrum door

De gemeente Raalte zet het plan om een opvang voor dementerende bejaarden in het voormalig kantoor van Salland Wonen aan de Kerkstraat in Raalte door. Om zorg in het gebouw te mogen verlenen, moet de bestemming van het gebouw wel aangepast worden. Dat wil Raalte best doen.

Toen er ongeveer een jaar geleden voor het eerst bekend werd gemaakt wat de plannen met het gebouw waren, laaide er een flinke discussie op. Gemeenteraadslid Wim de Hair vond het een absurd idee om demente ouderen in het centrum van het dorp op te vangen.

Hoe kun je demente bejaarden nu in zo’n stedelijke omgeving opsluiten als je zo’n groene gemeente als Raalte hebt?” vroeg hij zich destijds af. “Als we het over de opvang van onze ouderen hebben, dan neemt ons college zo maar een besluit ouderen in een voormalig kantoorgebouw te zetten.”

Heinz Jansen, bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van de PvdA, sprak zich uitdrukkelijk uit als voorstander van het plan. “Ik denk dan even aan het Franciscushof daar vonden de mensen de rust, die ze vaak nodig hebben. Maar er zijn ook andere gedachten,” stelde Jansen destijds.

Volgens de gemeente had de buurt ongeveer een jaar geleden ook nog bezwaren. Die zijn volgens de wethouders Hiemstra en Wagenmans weggenomen. In de gemeenteraad hoeft het in principe niet meer tot een discussie te leiden, het hoeft namelijk niet meer door de raad heen. De Raalter politici worden enkel in kennis gesteld over het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.