pec zwolle wint ook van heracles almelo

PEC Zwolle kent een uitstekend begin van de competitie. Dankzij een overwinning op Heracles Almelo (1-2) heeft de ploeg van trainer Ron Jans zes punten na twee wedstrijden.

Vorige week dankte PEC Zwolle de overwinning op Feyenoord aan een sterke slotfase. Op het kunstgras van Heracles Almelo kwam Zwolle ditmaal pijlsnel uit de startblokken. Na elf seconden kon Jesper Drost de bezoekers al op voorsprong schieten. De linkspoot werd volledig vrijgelaten door de Heracles-defensie en op maat bediend door verdediger Maikel van der Werff.

Binnen een kwartier had Zwolle zelfs een comfortabele 0-2 voorsprong te pakken. Youness Mokhtar zette met een mooie steekpass Kamohelo Mokotjo vrij voor de keeper. De Zuid-Afrikaanse middenvelder bleef oog-in-oog met Heracles-doelman Pasveer rustig.

Heracles had gedurende de wedstrijd het meeste balbezit, maar wist zelden gevaarlijk te worden. Zwolle kwam daarentegen gevaarlijk door en had via spits Fred Benson de score verder kunnen uitbouwen. Kort voor rust kwam toch Heracles terug in de wedstrijd. Daarbij had het elftal van coach Jan de Jonge wel de hulp nodig van Zwolle-verdediger Van der Werff, die een voorzet van Mike Koenders ongelukkig in zijn eigen doel werkte.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Heracles domineerde met balbezit, maar de beste mogelijkheden waren voor het frisse Zwolle. Benson dacht na ruim een uur spelen de wedstrijd te beslissen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. In de slotfase nam Heracles alle risico’s om op gelijke hoogte te komen, wat nog meer kansen opleverde voor Zwolle. Na een overtreding op invaller Guyon Fernandez kon Mateusz Klich de wedstrijd vanaf de stip beslissen. Via de paal en doelman Pasveer belandde de bal echter niet in het doel.

In de blessuretijd gooide Fernandez de wedstrijd alsnog in het slot. Hij was voorbij de laatste verdediger en omspeelde vervolgens Pasveer, waarna hij de bal van dichtbij binnen kon schieten. Daarmee was de van Feyenoord gehuurde spits net als vorige week beslissend in de blessuretijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.