pec zwolle overklast nec

jd van de eredivisie gewonnen door de ploeg van Ron Jans. Drie wedstrijden, negen punten. Dat is een droomstart van het nieuwe seizoen voor de blauwvingers.

Zwolle was van meet af aan de betere ploeg. Na een kwartier was het Jesper Drost die de score opende. Drie minuten kwam Mokotjo met de de 0-2. Voor rust werd het lot van de Nijmegenaren al bezegeld. Mokhtar maakte de 0-3.

In de tweede helft gingen de Zwollenaren fluitend verder. Vier minuten na rust scoorde Benson, nog eens amper vier minuten later was het Mokthar die zijn tweede maakte. Terwijl de strop om de nek van NEC-trainer Pastoor steeds strakker ging zitten, schreeuwden de Zwolle-supporters om tien goals.

Na vijf doelpunten leek Zwolle het overigens wel goed te vinden. Ze incasseerden zelfs nog een tegengoal en kregen vervolgens nog een penalty tegen. Higdon miste op tekenende wijze namens de Nijmegenaren. Een slap, weinig scherpe strafschop werd gekeerd door doelman Begois.

Zwolle doet voorlopig mooi mee in de top van de eredivisie. Negen uit drie, maximum score. Volgende week treft PEC in hun eigen IJsseldeltastadion Cambuur, dat zaterdag royaal van Groningen won.

Of NEC volgende week dezelfde trainer nog op de bank heeft zitten… Dat leert de tijd ons wel. Hij was in ieder geval in zak en as na de derde (dikke) nederlaag op rij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.