oude fotos van raalte zien

Liefhebbers van oude foto’s kunnen tijdens Stöppelhaene hun hart ophalen bij de expositie onder de titel ‘Groeten uit Raalte’ die Jos Segbers in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en Omstreken organiseert. Wie wil er niet, misschien met een gevoel van weemoed, terugkijken naar afbeeldingen van Raalte van vroeger, tot ver in de vorige eeuw? Hoe zag het er toen allemaal uit en is het nog te herkennen?

Jos Segbers en de Historische Vereniging hebben de afgelopen jaren imposante collecties oude foto’s opgebouwd. Een selectie daaruit zal tijdens Stöppelhaene bewonderd kunnen worden. De expositie zal worden ingericht in het achterste deel van Bloemen Korbeld, ingang aan Domineeskamp, tegenover de praalwagentent van Stöppelhaene. De expositie beslaat een oppervlakte van 100 vierkante meter.

De openingstijden zijn:

Donderdag 29 augustus 10.00 tot 18.00 uur

Vrijdag 30 augustus 10.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 31 augustus 10.00 – 18.00 uur

Zondag 1 september 10.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Bezoekers van de expositie die in het bezit zijn van oude, liefst nog niet eerder gepubliceerde foto’s of dia’s, kunnen die meebrengen om er een scan van te laten maken. Ook oude documenten die van belang zijn voor de geschiedenis van Raalte, zijn welkom.

In de basiliek van de H. Kruisverheffing zal ook een beperkte foto-expositie worden ingericht van voornamelijk oude opnamen van de kerk en zijn omgeving. Aan deze expositie verlenen de Historische Vereniging en Jos Segbers hun medewerking. Te bezichtigen tijdens de openstelling van de basiliek tijdens Stöppelhaene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.