open dag bij melkveebedrijf in dalfsen

Bij het melkveebedrijf van de maatschap Langenkamp-Niens gaan op zaterdag 24 augustus de deuren open. Tussen 10 en 17 uur is het open dag bij het bedrijf in Dalfsen.

Koecomfort staat hoog in het vaandel bij de Mts Langenkamp dat speelde een belangrijke rol toen werd besloten een nieuwe ligboxenstal te bouwen. De melkveehouders wilden een een stal met weinig obstakels en veel ruimte voor de koe en daarom is gekozen voor een vrijloopstal. Marco en Karin Langenkamp zijn ervan overtuigd dat dit systeem een langere levensduur van de veestapel bevordert. Het resultaat is een opvallend gebouw: met name door de houten spanten en de gevel te bekleden met hout, past de stal goed in het landschap.

Mts Langenkamp heeft ervoor gekozen om de koeien te gaan melken met twee VMS melkrobots van DeLaval. Ook bij deze keuze hebben zij gekeken naar het welzijn van de koe. Koeien worden op deze manier vaker dan twee keer per dag gemolken, wat een minder grote belasting geeft voor de uier. En ze hebben de vrije keuze wanneer ze gemolken willen worden. Het bedrijf melkt nu 70 koeien maar op termijn willen ze doorgroeien naar 120 melkkoeien.

Tijdens de open dag zijn er op het bedrijf diverse leveranciers aanwezig zijn om hun producten

en systemen uit te leggen. Het bedrijf bevindt zich aan Vennenbergweg 10 in Dalfsen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de website van het bedrijf staging2.vennefarm.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.