ode aan het dorpsgevoel

Opinie – Ballonfestijn in Heino. Blauwe Bogen in Dalfsen. Zwientie tikken in Luttenberg. Sukerbietenfeest in Lemelerveld. Bouwvakfeest in Nieuw Heeten. Helders feest in Hellendoorn. Tipdag in Daarle. Dorpsbarbecue in Haarle. We vermoeden dan nog steeds niet volledig te zijn, als we de feesten van dit weekend opnoemen op de plekken vanwaar we met onze sites verslag doen.

Je zou haast zeggen: ja, de crisis is nu bijna wel voorbij! Of zijn die feesten juist het bewijs van het tegendeel: dicht bij huis een mooi feestje vieren is zo duur nog niet.

Vorige week was zelfs Radio 1 deze kant opgekomen om eens te horen hoe dat zit met al die dorpsfeesten. En of dat allemaal niet een beetje plat volksvermaak was: met de blote buik over tafels schuiven en kijken wie het verst komt, gat graven, kratten stapelen en zwientie tik. Het is toch ook wat als die van de stad naar het platteland komen. Oh oh Cherso, dat is pas plat vermaak.

En daarbij: wat is er eigenlijk mis met plat volksvermaak? En wat is ‘plat’? De bedoeling is dat dat een negatieve klank in zich heeft. Je kunt ook beredeneren dat het intellect zich probeert te verheffen boven de rest. Nou, dan moeten ze in de zomer beter maar niet naar hier komen.

Klik hier voor een prachtige ode aan het dorpsgevoel!

logo Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.