nieuwe activiteiten bij deuroe veuroe

De activiteiten van de kringloopwinkel Deuroe Veuroe aan de Grift nummer 17 zijn uitgebreid met het ophalen van inboedels en het geven van een cursus kleren herstellen . Henny Aalbers vrijwilligster bij de kringloopwinkel: “We willen onze service naar de mensen uitbreiden. Eenmaal per maand gaan we met een groep vrijwilligers inboedels op halen. Dit gebeurt na een telefonische afspraak. Ons nummer is 06-29078505.”

De vrijwilligers hanteren de volgende werkwijze. Aalbers: “Na een telefoontje wordt de eigenaar van de woning bezocht door een medewerker van de kringloopwinkel en wordt bekeken wat wij als kringloopwinkel kunnen gebruiken . Het ophalen en wat er wordt afgehaald, gebeurt in samenspraak met de bewoner.

Ook wil Aalbers in het najaar starten met een cursus kleding herstellen. De cursus is gepland op de maandagavond en begint om 19.30 uur.

Aalbers vertelt over de inhoud van de cursus:” We willen de cursisten leren hoe ze praktische zaken kunnen aanpakken . Als voorbeeld noemt ze een broek korter maken , een scheur in een broek dichtmaken, een rits aanbrengen.” Bij de kringloopwinkel liggen de aanmeldingsformulieren.

Aalbers vult aan :” Er zijn een paar naaimachines aanwezig. Voor een avond is er ongeveer ruimte voor vier tot zes deelnemers. We bekijken eerst hoeveel belangstelling er voor is en maken dan een planning.”

Bij de kringloopwinkel kunnen bewoners nu ook de volgende spullen brengen in de daarvoor beschikbare containers : papier en elektra spullen . Er zijn al vergevorderde plannen om ook containers te plaatsen voor oud ijzer en oude kleren.

Ook de wens om in de winkel een lift te krijgen zodat de zware spullen niet meer via de trap of met een heftruck naar boven moeten worden gebracht lijkt binnenkort te worden gerealiseerd. Aalbers tot slot: We werken er hard aan om dit voor elkaar te krijgen. Ik verwacht dat de lift er dit jaar al is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.