meer dan alleen meubelen in woonwinkel

Een woonwinkel kan al lang niet meer met alleen kasten, banken, bedden en stoelen. Klanten willen meer dan alleen meubels. Bij Seine Wonen in Heino bieden ze daarom naast hun meubels de mogelijkheid voor een compleet 3D-interieurontwerp aan. Met een kleur- en interieuradviseur in de persoon van Wouter Bos kun je bij de woonwinkel aan de Molenweg voor een volledig ontwerp voor je woon- of slaapkamer terecht.

“Mensen zijn heel enthousiast,” vertelt Bos over de reacties op zijn ontwerpen. “Ik heb nog nooit gehad dat iemand zei: ‘Dit vind ik echt niks’.” Wie voor een ontwerp komt, krijgt niet alleen 3D-tekeningen te zien. Ook liggen er voorbeelden van materialen en kleuren klaar. Die tekeningen krijg je vervolgens mee naar huis, zodat je er ook thuis nog eens rustig naar kunt kijken. De interieurontwerpen zijn volgens Bos een schot in de roos: “De meeste mensen vinden het toch moeilijk om nieuwe meubelen in hun interieur te visualiseren.”

Slepen met stoelen? Ga je gang!

“Als je iets voor je huis zoekt, moet je je hier thuis voelen,” vertelt Bos. “Wil je eens kijken hoe andere stoelen bij die tafel staan? Sleep ze er gerust naar toe! Wil je voelen hoe het is om met een kop koffie aan die ene tafel te zitten? Doen!”

Hoe het in zijn werk gaat? “Mensen komen hier binnen en al vrij snel merk je dan dat ze niet alleen voor een kast of bank komen. Zodra blijkt dat ze meer advies willen, gaan we samen met ze de winkel door. Zo kunnen we goed peilen wat hun smaak is en hun wensen aanvoelen,” stelt de ontwerper. “Ongeveer een week later heb ik dan een volledig ontwerp voor ze klaarliggen, met tekeningen, materialen en kleuren van meubels, raamdecoraties en vloeren.”

De tekeningen krijg je vervolgens in een boekje mee naar huis. Het mooie voor Seine Wonen is dat die boekjes vervolgens meegenomen worden naar verjaardagen van: ‘moet je eens kijken wat wij van plan zijn’. Dat levert de ontwerper vervolgens vaak weer nieuw werk op, want er zijn altijd mensen op zo’n verjaardag die ook wel zo’n ontwerp willen. “Ik hier al complete families aan tafel gehad,” grijnst Bos.

De voldoening van de ontwerper zit hem in de reactie van zijn klant. “Voor mij geeft het echt een kick als mensen enthousiast zijn over mijn ontwerp. Als ze het daadwerkelijk aanschaffen gaan ze, het klinkt gek, in mijn ontwerp wonen. Dat is toch tof?”

Tussen het ontwerp en de levering zit altijd de levertijd. “Heel vaak komen mensen dan nog even terug, soms met familie. Nog even kijken en voelen wat ze aangeschaft hebben en dat is leuk. Ze zijn altijd welkom hier,” aldus Bos.

Wie een 3D-ontwerp van zijn huis wil laten maken, kan daarover meer informatie inwinnen bij Seine Wonen. Je vindt de woonwinkel aan de Molenweg 2 in Heino. Zie ook staging2.seinewonen.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.