kwiek wil vooral bouwen aan stabiliteit

Met de presentatiewedstrijd tegen Borussia Dortmund afgelopen zaterdag in Tijenraan, is de aftrap van het nieuwe seizoen gegeven. Het duel eindigde in 31-19, bepaald geen schande. Dortmund is een grootmacht in de Europese handbalwereld. Voorzitter Wim Kieftenbeld is duidelijk over de doelstellingen van de vereniging: “De doelstelling voor dit seizoen is niet specifiek promoveren. In ons nieuwe beleidsplan gaat het om een basis, de club van onderuit opbouwen. Een basis neerleggen om een blijvende eredivisionist te worden. Een stabiel team neerzetten. Dan komen de prestaties vanzelf en dan krijgen we Tijenraan ook weer vol publiek.”

Geen doelstelling om binnen een jaar terug te keren in de eredivisie dus. Toch was Kwiek daar afgelopen seizoen al heel dichtbij. “Dat was ook best een verrassing voor ons,” bekent Kieftenbeld. “Begin vorig seizoen ging het bij onze club helemaal niet zo goed. Zowel financieel als sportief gezien. Toen het achter de schermen weer wat rustiger werd, werden de prestaties van de dames ook beter. De tribunes liepen weer vol, de euforie werd groter. Dan wordt het leuker en ontstaat er enthousiasme.”

Kieftenbeld wil Kwiek weer het centrum van de Sallandse handbalwereld maken, net zoals het vroeger was. “Zorgen voor doorstroming vanuit de jeugd, bouwen aan een regioteam. Het moet interessant zijn voor talenten uit de regio om bij ons te komen spelen. Natuurlijk ontkom je er niet aan om af en toe een speelster van buitenaf aan te moeten trekken, maar de basis blijft dat je je team op moeten bouwen met talenten uit de regio. We willen meer binding met de eigen jeugd en de regio krijgen.”

Kwiek verloor afgelopen jaren veel basisspeelsters die deels ook naar buurtvereniging Dalfsen vertrokken. “We hebben het zelf ook wel een beetje laten liggen,” bekent de voorzitter. “We moeten niet naar Dalfsen wijzen, we lieten het sportief liggen.” Er is hard aan getrokken om het eerste damesteam weer rond te krijgen en Kieftenbeld is beretrots op het eindresultaat. “We hebben op elke positie nu weer twee volwaardige basisspeelsters. Dat is belangrijk bij een fysieke sport als handbal.“

Met Arthur Langedijk als trainer lijken de neuzen bij Kwiek allemaal weer dezelfde kant op te wijzen. “We hebben de trainer niet als opdracht voor komende seizoen gegeven ‘gij zult promoveren’. Nee, we hebben gezegd: Bouw eerst aan een team, speel de pannen van het dak. We hebben er het volste vertrouwen in komend seizoen, in onze groep. Daar waar we tekort schoten, hebben we nu alles in huis om er echt weer wat moois van te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.