knappe overwinning eagles op ado

Na het knappe gelijkspel in De Galgenwaard tegen FC Utrecht (1-1), is Go Ahead Eagles ook na de tweede speelronde ongeslagen. In Deventer werd met 2-1 gewonnen van ADO Den Haag.

Vanaf de aftrap oogde Go Ahead de meest gretige ploeg en ging dan ook zonder angst op zoek naar de openingstreffer. ADO leek daardoor juist geïntimideerd, waardoor de promovendus de overmacht in de wedstrijd kreeg.

Marnix Kolder zorgde voor het eerste gevaar namens Go Ahead. Zijn kopbal ging echter voorlangs, waardoor de Hagenaren met de schrik vrijkwamen. Jarchinio Antonia kreeg ook een kans, maar zijn harde volley eindigde net als de inzet van Kolder naast het doel van ADO-keeper Gino Coutinho.

In de 21ste minuut kwam de thuisploeg terecht op voorsprong. Linksback Xandro Schenk profiteerde nadat ADO-verdediger Vito Wormgoor de bal niet optimaal uit het strafschopgebied werkte: 1-0. Na de voorsprong begon ADO ook iets feller te voetballen en nam de thuisploeg wat gas terug. Het resulteerde al snel in de gelijkmaker van Mike van Duinen, die de bal na een klutssituatie achter keeper Eloy Room kopte (1-1).

In de tweede helft ging de strijd, in tegenstelling tot de eerste drie kwartier, al iets gelijker op. Toch was het Go Ahead dat uiteindelijk drie punten aan de wedstrijd overhield, door een fraai schot van Marnix Kolder: 2-1.

In de slotfase had Jerson Cabral namens ADO ook een grote kans, maar zijn inzet werd gepareerd door Room. Zodoende heeft de club uit Deventer voor het eerst sinds 22 maart 1996 (0-3 tegen Vitesse) weer een overwinning in de Eredivisie geboekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.