klanten mogen auto opladen bij ellenbroek

Voor de zaak van Tobi Ellenbroek aan de BK-straat in Raalte is een oplaadpaal voor elektrische auto’s geplaatst. Het is de derde oplaadpaal die Raalte telt. Bijzonder detail? De energie die de paal levert, wordt opgewekt door de zonnepanelen die bij Ellenbroek op het dak liggen.

“Wat dat betreft zijn we bijna selfsupporting, zowel privé al zakelijk,” licht Ellenbroek toe. “We hebben de paal neergezet voor klanten en vertegenwoordigers die hier komen. Zie het maar als een stukje service.” Ellenbroek heeft niet alleen een laadpaal voor de deur staan, hij verkoopt ze ook. Hij is handelaar in het merk EV-box.

Slaat dat een beetje aan, laadpalen in deze regio? “Eigenlijk is het wel heel opvallend. We lopen in Oost-Nederland voor met de zonnepanelen, maar blijven een beetje achter met de laadpalen,” aldus Ellenbroek. “Deze regio heeft nog niet zo heel veel laadpalen, kijk maar eens op laadpaal.nl . Daar kun je precies zien waar in Nederland laadpalen staan. Wel raar dat het Oosten achterblijft trouwens, want met de zonnepanelen lopen we juist voorop.”

Het klantenbestand van Ellenbroek, die de laadpalen vooral in de regio Zwolle, Nijverdal, Deventer verkoopt, is dan ook vooral zakelijk. “Maar particulier verkoop ik ze ook wel hoor. Het is alleen dat het voor de zakelijke rijder financieel veel aantrekkelijker is. Geen bijtelling op de auto, subsidie op de aanschaf van een laadpaal. Dat tikt lekker aan.”

Voor particulier kan een elektrische auto en eigen laadpaal echter ook heel lucratief zijn. “Voor ongeveer 750 tot 1000 heb je een laadpaal. Als je je auto alleen gebruikt voor korte ritjes, scheelt dat al snel in de kosten.” Ook kan de particuliere markt wel eens achterblijven door de autofabrikanten zelf, stelt Ellenbroek: “Sommige automerken geven een laadpaal kado bij een elektrische auto.”

Wie eens wat meer wil weten over laadpalen en de mogelijkheden tot aanleg, kan terecht bij Tobi Ellenbroek aan Burgemeester Kerssemakerstraat 24 in Raalte. Zie ook ellenbroek.com . Je kunt gerust met de elektrische auto die kant op, want klanten mogen zijn laadpaal gratis gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.