kans op regionale hittegolf nog aanwezig

In delen van Overijssel is er nog kans op een hittegolf. Hoewel het zaterdag een stuk minder warm was dan vrijdag is de temperatuur in het zuidoosten en oosten toch op of boven de 25 graden uitgekomen. Indien de temperatuur daar morgen ook op of boven de 25 graden uitkomt en maandag met een zuidelijke stroming op of boven de 30 graden uitkomt, kunnen we spreken van een regionale hittegolf. Afgelopen donderdag en vrijdag werd het daar ook al tropisch warm. Van een landelijke hittegolf is geen sprake. Elders in het land, ook in de Bilt, werd de zomerse waarde van 25 graden vandaag niet gehaald.

Om aan de definitie van een officiële hittegolf te voldoen moet de temperatuur in ieder geval 5 etmalen achtereen op tenminste 25 graden zijn uitgekomen, waarbij 3 keer een waarde van tenminste 30 graden is bereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.