jeff kashiwa voor concert naar raalte

De Amerikaanse saxofonist Jeff Kashiwa komt op 8 september naar Raalte voor een eenmalig concert in de Leeren Lampe. Organisator van het optreden is de Raalter muziekliefhebber en kenner Stanley Dijkhuis: “Ik heb hem met de band The Rippingtons in de jaren 90 twee keer meegemaakt op North Sea Jazz, toen nog in Den Haag. Beide keren werd ik door het enthousiaste publiek ongeveer de dranghekken ingeduwd.”

De komst van de in Seatttle wonende Kashiwa naar Nederland is eigenlijk een gelukkig toeval. “Ik kreeg deze zomer een mail van hem dat hij begin september in een studio in Londen moest zijn. Daarna zou hij medio september twee optredens in München doen. Nederland past daar dan heel mooi tussen, “zo vertelt Dijkhuis. De Raaltenaar beschikt sinds jaar en dag over een wereldwijd en omvangrijk netwerk van vrienden, relaties en kennissen in met name de fusionmuziek. In april organiseerde hij in het HOFtheater nog een bijzonder concert met gitaarvirtuoos Allen Hinds.

In Raalte zal de Amerikaan begeleid worden door Sietse Huisman (drums), Martin Verdonk (percussion), Ronald Jonker (bas), Jasper Westerhof (keyboards) en Jeffrey Smith (gitaar). Daarnaast doet zeer waarschijnlijk de Amerikaanse saxofonist Erly Thornton ook nog mee met enkele eigen songs.

Het programma deze zondagmiddag vanaf drie uur is grotendeels samengesteld door Dijkhuis zelf; “Ik had hem een lijstje met nummers gespeeld met het verzoek om daarvan 80 procent in Raalte te spelen. Hij reageerde met; ik ga voor de 100 procent want dit zijn juist de nummers die ik zelf goed vind. Heel bijzonder eigenlijk want meestal worden musici erg kriegelig als je ze vraagt om bepaalde nummers te spelen.”

Kaarten voor het concert in Raalte kosten in de voorverkoop 17,50 en aan de middagkassa 20,00 euro. Ze zijn in de voorverkoop te bestellen via stanley@dijkhuis.com.

Het eenmalige optreden in Raalte 8 september wordt gecombineerd met een nieuw initiatief. “Drummer Sietse Huisman, die bij optredens voor de begeleidende musici zorgt, en ik hebben een goed gesprek gehad met TV-zender Djazz.tv en met de eigenaar van de nieuwe geluidsstudio Key Productions in het Friese Akkrum. In de sfeer van de roemruchte ‘2 Meter Sessies’ van Jan Douwe Kroeske willen we topmuzikanten uit binnen- en buitenland eens per twee maanden een uur laten spelen in die ongelooflijk fraaie studio. Het geluid zal direct worden vastgelegd en er zijn 4 camera’s aanwezig. De try-out is met Jeff Kashiwa op woensdagavond 11 september om 20.00 uur. Er kunnen maximaal 20 bezoekers bij zijn, die kunnen meeluisteren met een koptelefoon. Dat wordt een unieke ervaring. Kort daarna zullen de gemaakte beelden op Djazz.tv in Nederland, maar ook in Duitsland en Frankrijk meerdere keren uit worden gezonden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.