in loopestafette van raalte naar mettingen

Fons ten Zijthof gaat op 14 september samen met de brandweer in loopestafette naar Mettingen. Waar je Fons van kunt kennen? Hij rijdt regelmatig op een door hemzelf ontworpen en gebouwde houten fiets door Raalte. Alleen de draaiende onderdelen zijn niet van hout. En als we het mogen geloven: De fiets rijdt echt en niet eens slecht.

Naast de brandweer zijn er nog twee loopgroepen aangemeld waaronder atletiekvereniging Salland, maar het merendeel van de deelnemers gaat toch met de fiets, zowel met de racefiets, mountainbike of gewone fiets. De tocht kan overigens op allerlei andere vormen van vervoer worden afgelegd, zoals per step of skeelerend.

Voor elke vorm kan worden gekozen voor de volledige afstand van 140 km of alleen de tweede helft vanaf de pauze in De Lutte. De afstand is dan 70 km. Deelnemers die hiervoor kiezen worden met de bus naar De Lutte vervoerd van waaruit zij op eigen kracht naar Mettingen gaan.

Vanuit Mettingen worden er ook weer fietsers verwacht die in gemengde teams met Raaltenaren zullen worden ingedeeld. Ook wordt weer het inmiddels beroemde VIP-arrangement aangeboden. Hierbij wordt begonnen met een gezamenlijk ontbijt in Raalte, in De Lutte wordt een lunchbuffet aangeboden en in Mettingen wacht een eigen stamtafel in de Biergarten. Dit arrangement wordt aangeboden aan fietsers, maar ook niet fietsers kunnen er gebruik van maken. Zij worden dan in de VIP-bus vervoerd. Dit is bijvoorbeeld een uitgelezen gelegenheid voor bedrijven om met zakenpartners mee te gaan.

De deelnemers (wielrenners en recreatieve fietsers) vertrekken die zaterdag vanaf 7.30 uur in groepen van maximaal twintig personen uur bij De Leeren Lampe. Enkele motoragenten van het Raalter politiekorps begeleiden. Tevens krijgt elke groep een eigen motorrijder en een volgauto met een medewerker van het Rode Kruis mee. De estafettelopers zullen al midden in de nacht van start gaan. In Mettingen wacht de deelnemers een feestelijk onthaal met muziek en de bekende Mettinger hapjes en drankjes. De terugreis wordt weer gezamenlijk met de bus ondernomen waarbij de fietsen in vrachtauto’s worden vervoerd.

De muzikale omlijsting van de gehele dag is in handen van Roy Schulten. Hij zal aanwezig zijn bij de start en tijdens de gezellige uurtjes in Mettingen. Hij wordt hierbij ondersteund door de Accordeola’s uit Lemelerveld en de Big Band van het Carmel College die zullen optreden in De Lutte en in Mettingen.

Als goede doel voor 2013 is gekozen voor De Zonnehof in Raalte. De Zonnehof is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 20 jaar uit de gehele regio. Voor het werkveld horeca is een project gaande om een multifunctionele praktijkruimte aan de school te bouwen en deze compleet in te richten. CRT Raalte ondersteunt graag de actie van deze school en iedereen die zich daarvoor inzet.

Er kan nog worden ingeschreven voor de tocht tot 7 september. Dit kan digitaal via inschrijven.nl (zoek op sponsorfietstocht Raalte-Mettingen) of via het inschrijfformulier dat kan worden opgehaald en ingeleverd bij de Wereldwinkel in het Kulturhus te Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.