houtdorp in de kreukels en lappenmand

Tijdens de laatste week van de zomervakantie was het weer 3 dagen timmeren geblazen voor zo’n 120 kinderen in de Olsterhof in Olst. Van pallets en verf werden dit jaar vooral brandweerwagens en ziekenhuizen gebouwd. Het thema van dit jaar was hulpverlening.

Met het beladen van de platte kar begon op maandagmorgen 12 augustus het Houtdorp 2013. Met behulp van diverse vrijwilligers werd in de Olsterhof in rap tempo de tenten opgezet. De toegangspoort werd neergezet en de container met pallets werd leeggeschud om deze later te verdelen in 10 groepen.

De wc-kar werd gebracht en aangesloten, het geluid werd getest en na een kleine 4 uur slepen, timmeren en regelen stond alles op de plek. Houtdorp 2013 kon beginnen.

De week werd dinsdag geopend door de brandweer uit Olst. De in scène gezette man zat bekneld in een auto. De brandweer heeft de hele auto opengeknipt om de man te bevrijden. Kinderen konden zien en horen wat er allemaal gebeurde na een melding bij 112. ’s Middags was er een voorstelling van een clown. De voorstelling vond in verband met de weersomstandigheden plaats in het Holstohus. De kinderen leerden een paar echte trucs. Daarna konden de kinderen even rustig genieten van een suikerspin. Daarnaast konden de kinderen zich elke dag laten schminken en er waren diverse spelletjes op het terrein waaronder de beroemde stoelendans.

Op de tweede dag werden de kinderen in de loop van de ochtend uitgenodigd voor een drankje op het naastgelegen terras. Woensdagmiddag liepen de jongste kinderen een speurtocht door Olst en was er een spellencircuit op het veld bij het voormalige gemeentehuis. De oudste kinderen zijn op de fiets naar de Haere gegaan. Hier leidde Sergeant Hoekstra de kinderen over een spectaculair survivalparcours. Ook de scouting verzorgde een programma met buitenactiviteiten.

Tijdens de playbackshow op de donderdagochtend konden ook ouders, broertjes, zusjes en andere geïnteresseerden kijken naar de optredens van de kinderen. De groep met het nummer Gangnham style ging met de hoofdprijs er vandoor.

Daarna kon ieder kind een eigen broodje bakken. ’s Middags konden de kinderen elkaar verbinden onder leiding van het crisisteam EHBO. Lotus Nederland deed de grime van levensechte wonden. Veel kinderen gingen gehavend naar huis. Mede door de inzet van zo’n 90 vrijwilligers was het een mooie afsluiter van de zomervakantie!

Tijdens de afsluiting werd door de kinderen en de vrijwilligers Landstede Welzijn Olst-Wijhe in het zonnetje gezet en bedankt voor de ondersteuning in de afgelopen jaren. De ondersteuning voor het kinderwerk valt per 2014 niet meer binnen het takenpakket van Landstede Welzijn. Houtdorp zal in 2014 zelfstandig gaan functioneren. Mensen die zich aan willen melden voor de organisatie kunnen zich aanmelden bij één van de vrijwilligers uit de coördinatiegroep. Landstede Welzijn kan hierin ook doorverwijzen.

Foto’s van houtdorp zijn te vinden op http://imgdotcom.wordpress.com.

Houtdorp 2013 werd mede mogelijk gemaakt door: Buro Hoogstraat BV, Dé-Gé Transsport BV, Paul Kappert ZZP, Vereniging Aardenhuizen, Bakkerij de Stoete, Korten boek en kantoor, Sportcafé de Hooiberg, Café Ijsseldijk, Autobedrijf Boskamp, Machinefabriek Veerman BV, Abbot Biologicals BV, Renate Kapsalon, Art of Hair, Haar en Beauty Huys, Nobach schooenen, V.M.B. Dier en Tuin, Reisbureau Salland Toerkoop, Boetiek de Santenkraam, Autorijschool van Dam, Verkeersschool Paul van Aken, Hollegien Tuincentrum, Notaris Roelofs, Beltman Transsport, Fixet Tiebot Bouwmarkt, Klein Motoren, Autobedrijf Timmer, Logt Tweewielers, Hafkamp grafwerken en natuursteen, Isfordink Olst BV, Harleman schildersbedrijf, Kastelijn Autoschadebedrijf, O.A.F. Holland BV, Taxi Ensink, Calpam Tank en Wasstation, Autoschade Henk Nijkamp, Scouting, BBTA, Lotus, KTO-events, Gemeente Olst-Wijhe, Salcon, Deventer Groen bedrijf, Cents Assurantie Wijhe, SHE Fasion, Oosterhoff Meubelen, D.A.P. Olst-Wijhe, Dierenkliniek Leloup, Olsterhof Lifestyle, 4 Klavertjes bloem en sfeer, Kwekerij Overmars, Praktijk voor huid en Oedeemtherapie, ’t Bakhuus, Pizzeria Pinokkio, Brummel Woninginrichting, Chinees Lin Garden, Slijterij De Dom, Fruithandel van Vilsteren en Plus Vermaning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.