heino ontwaakt na eerste pompdag

Onder de overkapping van de Baron is al enige schale bierlucht te ontdekken. Die lucht wordt de komende dagen alleen maar erger. Hoe je aan die lucht kunt ontkomen? Zelf ook maar een biertje drinken.

Op het kermisterrein is het nog rustig. De eerste dag kermis is in Heino steevast de kortingsmiddag. Scholieren weten dan de weg naar het kermisterrein extra goed te vinden.

Door de straten in het centrum staan lange rijen van kramen klaar voor de Donderse Markt die om 12.00 uur begint. De Donderse Markt is de opvolger van de jaarmarkt die eerder altijd op de tweede dag van de Pompdagen gehouden werd. Standhouders zoeken rustig hun plek, richten hun kraam in en bereiden zich voor op de duizenden mensen die vanmiddag hun kraam passeren.

In de Hof van Rakhorst staan twee presentatoren hun marathonuitzending Pompradio vorm te geven. Pompradio is de rode draad door het Heinose dorpsfeest. Op de plek waar (heel) vroeger de paalzitters zaten, is nu een radiostudio ingericht.

Pompradio maakt gedurende het feest 45 uur live radio. Presentatoren wisselen elkaar af. Direct na de officiële opening van de Pompdagen startte de uitzending. Wout Wagenmans was voor de opening van het dorpsfeest opgetrommeld. Na de openingshandeling begon ook de band 30 EURO LIVE, te zien op meerdere dorpsfeesten in de regio, met hun op treden.

Dat het woensdag al een geslaagd feestje was in Heino, was donderdagmorgen goed te zien op straat. Veel volk liep er niet en wie er wel was, zat met kleine oogjes aan een kop koffie.

Nog vier dagen volhouden Heino!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.