Home / archiefcentraal / hangplek kost meer tijd dan gedacht

hangplek kost meer tijd dan gedacht

“De gemeente vindt het ook vervelend dat jongeren nog geen eigen plek hebben. Wij vinden dat de jongeren een eigen plek verdienen en hebben het voornemen een goede plek voor een JOP te zoeken,” stelt wethouder Hiemstra.

Drostenkamp is zeker nog niet uit beeld als onderkomen voor de hangplek: “Drostenkamp is een goede mogelijkheid, binnen het bestemmingsplan Drostenkamp zijn twee mogelijke plekken aangewezen. Er moet nog een keuze gemaakt worden. Met bewoners in de buurt heeft de gemeente overleg over het al dan niet plaatsen van een Jop in Drostenkamp. Zo lang dat nog niet afgerond is, kan er nog geen JOP geplaatst worden,” meldt de wethouder die ook nauwkeurigheid betracht. “De gemeente wil dit zeer zorgvuldig doen, dat kost meer tijd dan oorspronkelijk verwacht. We hopen zo snel mogelijk tot conclusies en afspraken te komen.”

Volgens de gemeente wordt het contact met de jongeren tijdens het hele traject onderhouden door jongerenwerk van Landstede. Over hoe het overleg met buurtbewoners loopt, wil de gemeente liever niks vertellen, omdat daar afspraken met de buurtbewoners over zijn gemaakt.

Lees ook

Ouders welkom bij scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem

REGIO – De geplande Open Scholendag in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem op woensdag 26 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.