grotenhuis breekt weer sleutelbeen na crash

De 31-jarige coureur, actief in het ONK Dutch Superbikes kwam ten val in de Stekkenwal bocht, terwijl hij op dat moment op de vijfde plaats stond in de tijdtraining. Na een bezoek in het Asser Wilhelmina Ziekenhuis is Jarco nu terug op de paddock om zondag de gasten te ontvangen en zijn teammaat Rintje Ritsma te ondersteunen.

Jarco: “Verder gaat het goed met me, maar het is heel erg zuur dat ik juist nu iets moet breken tijdens een verder vrij onschuldige valpartij. Ik sta nu nog tiende in het kampioenschap, maar dit weekend mis ik een wedstrijd, en volgende week in Spa Franchorchamps nog eens twee. Daar baal ik van, want een top tien plek in het kampioenschap was zeker een haalbare kaart dit jaar.”

“Na een moeilijke start dit seizoen met een nieuwe BMW hadden we eindelijk de problemen met de vering aan de achterzijde grotendeels opgelost, en hadden we een omslagpunt bereikt. Ik dacht dit weekend zeker mee te kunnen doen voor de zevende of achtste plaats, misschien zelfs iets meer. Ik lag vijfde en was nog aan het opbouwen, er zat zeker nog meer in. Erg jammer. “

Maandag wordt Grotenhuis geopereerd en hij is van plan op 8 september sterker dan ooit terug te komen. “Ik wil graag de de officials langs de baan, de mensen in het medical centre op het circuit en het personeel van het Wilhelmina ziekenhuis bedanken voor de goede zorgen, en natuurlijk mijn team.”

“Morgen zal ik vanuit de pitstraat mijn teammaatje Rintje proberen te ondersteunen, want ook hij maakt goede stappen dit seizoen, en natuurlijk maken we er een gezellige dag van met meer dan 120 gasten in onze VIP tent.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.