geslaagde loop naar de pomp 2013

Met een recorddeelname, nieuw parcoursrecord bij de 5 kilometer dames en een nieuwe kidsrun is de Loop naar de Pomp dit jaar zeer geslaagd. Het sportspektakel, dat deel uitmaakt van de Heinose Pompdagen, werd vrijdagmiddag en -avond gehouden.

In de warmte werden de deelnemers professioneel weggeschoten door de held van Heino 2013, de 10-jarige Jesse Middelkamp uit Liederholthuis. Het ging snel ondanks de warmte. Vooraf werd gehoopt op een nieuw parcoursrecord door de favoriet op de 5 km dames, Tess Boekema uit Zwolle en het is haar gelukt met een tijd van 19.04. De snelste Heinose was Larissa Mars. Bij de heren was Leo van Leusen (Zwolle) Martin Breunissen (Raalte) te snel af. De snelste Heinoër was Milan Vloedgraven.

Op de 10 km waren het bekenden die in de prijzen vielen. Bij de dames was Angeli Poppe met 43,42 de snelste voor de Heinose Marian Fuselier. Bij de heren was Johan Kats uit Deventer een klasse apart, wat hij week in week uit in de regio laat zien. Beste Heinoër – en niet voor het eerst – was Gerard Lugtenberg, de jaren lijken geen vat op hem te krijgen.

Verheugend was de flinke opkomst van ruim zeventig kinderen. Het enthousiasme waarmee gelopen werd, of het nu ging om de getrainde kinderen met ervaring of de nieuwelingen, was geweldig. En dan na afloop de verhitte gezichten soms uitgeput en anderen slechts licht vermoeid, maar allen hadden genoten van de aanmoedigingen door de omstanders. Bij de meisjes kwam Christy ter Horst uit Laag Zuthem als eerste aan met een tijd van 5.32 over de 1,2 km en bij de jongens was Justin van Gelder de snelste in een tijd van 5.00.

Voor alle uitslagen zie mijninschrijving.nl/uitslagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.