gemeenten betalen niet meer uitvaarten

In 2011 betaalde Olst-Wijhe één uitvaart, in 2012 en 2013 geen enkele. In Raalte verschillen die cijfers niet veel: Jaarlijkse betaalt Raalte ongeveer 1 uitvaart.

De gemeente Deventer moet dit jaar vaker de uitvaart van inwoners betalen dan voorgaande jaren. In 2012 betaalde Deventer één uitvaart helemaal en vier uitvaarten deels. Dit jaar heeft de gemeente tot nu toe al zeven uitvaarten helemaal betaald en zes deels.

Bij een door de gemeente betaalde begrafenis of crematie mogen familie en vrienden wel komen. Maar wanneer na de uitvaart blijkt dat de nabestaanden voldoende geld hebben, probeert de gemeente de kosten alsnog te verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.