excursie over bijen in het reestdal

Heb jij het onlangs nog gehoord? Een bloeiende, zoemende boom vol bijen op een zwoele zomerdag? Op zondagmiddag 18 augustus organiseert Landschap Overijssel een interessante excursie over de bij door het Reestdal. Wil je meer weten over bijen en over wat je kunt doen om ze meer overlevingskans te geven? loop dan met ons mee en verdiep je in het boeiende bijenbestaan. De wandeling begint om 13.30 uur en duurt ongeveer twee uur.

Een belangrijk beestje

Dat het slecht gaat met de bij kan ons bijna niet zijn ontgaan. In de media staat de bij volop in de belangstelling, en terecht! Bijen zijn onder andere belangrijk voor het bestuiven van landbouwproducten. Ongeveer tweederde van wat we eten, is afhankelijk van insectenbestuiving, waarvan de honingbij een groot aandeel levert.

Honing proeven bij de imker

Op deze zondagmiddagexcursie gaan we ondermeer met de imker kijken naar het leven in een bijenkast. Hoe ziet zo’n volk eruit, hoe leven ze en kun je de koningin vinden? Hoe maken ze honing en smaken de diverse honingsoorten echt zo verschillend? Al wandelend door het Reestdal komen we langs een insectenhotel en hebben we speciale aandacht voor die plekken waar bijen wonen, leven en fourageren.

Waar en wanneer?

De excursie start op 18 augustus om 13.30 uur bij het bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel te Oud Avereest/Balkbrug. De bijdrage is € 3,– per persoon (kinderen € 1,50). Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Opgave is niet nodig. Het bezoekerscentrum is deze middag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.