elektrische fiets verplicht cursus volgen

Wie op een elektrische fiets wil rijden, moet eerst een cursus volgen. Dat is de strekking van de stelling van de week op onze website. Afgelopen week vloog er een oudere mevrouw met haar fiets uit de bocht in Raalte.

De vrouw liep wat verwondingen op, bij haar valpartij. Ze was na het ongeluk was wel bij kennis en kon op eigen benen staan. Het lijkt er op dat ze wat last van haar arm had en een wond aan haar hand op liep. Er is een ambulance ter plaatse komen om de vrouw te onderzoeken.

In 2009 raakten ruim 18.000 mensen ernstig gewond in het verkeer. Bijna zestig procent daarvan waren fietsers van boven de vijftig. En de meesten van hen raken gewond door eenzijdige ongevallen. De elektrische fiets lijkt een van de grootste veroorzakers.

De stelling op onze website deze week is dan ook: ‘Voordat je op een elektrische fiets stapt, moet je verplicht een cursus volgen’.

Afgelopen week vroegen wij de bezoekers van onze site te reageren op de stelling ‘Zwolle eindigt in het

linker rijtje’. Zestig procent van de stemmers ziet dat wel gebeuren, veertig procent niet. Zwolle pakte afgelopen weekend de vierde overwinning op rij. Er werd met 2-0 gewonnen van Cambuur Leeuwarden.

Door de overwinning en het gelijkspel van PSV staat Zwolle (voor eventjes?) bovenaan de ranglijst van de eredivisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.