eerste nummer op badeend voor race

Burgemeester Piet Zoon heeft het startsein gegeven voor de fondsenwerving met een badeendenrace op zaterdag 28 september op het Overijssels Kanaal in Raalte. De race is een initiatief van de Lions Club Raalte, die hiermee geld wil inzamelen voor de bouw van een nieuw hospice – een bijna-thuishuis – van Stichting De Cirkel Raalte.

De eerste burger van Raalte nummerde het eerste badeendje als symbolische start voor de inzamelactie. Op zaterdag 28 september om 14.30 uur gaan in totaal 5000 van deze speelgoedeendjes het Overijssels Kanaal in, om tussen de Enkbrug en de spoorbrug met elkaar de strijd aan te gaan. De eendjes worden aangedreven door blusmaterieel van Brandweer Raalte.

Het badeendje dat als eerste de finish haalt, wint. De nummers van de eenden corresponderen met de nummers van de loten die voor de race worden uitgegeven. Leden van Scouting Miguel Pro in Raalte gaan op 13 en 14 september huis-aan-huis de loten verkopen voor drie euro per stuk (twee voor vijf euro). Ook op komende evenementen in Raalte, Heino en Wijhe kunnen loten worden gekocht.

De opbrengst komt ten goede aan het hospice. Dat biedt mensen die terminaal zijn een veilige omgeving, waar ze – omgeven door warme en persoonlijke zorg – hun laatste levensfase kunnen doorbrengen. Het hospice is op dit moment gevestigd in een woonhuis aan de Oude Molenweg in Raalte. Zoals bekend voldoet het niet meer aan de eisen van de huidige tijd.

De Cirkel wil daarom een nieuw hospice met drie gastenkamers bouwen aan de Monumentstraat in Raalte. Om het benodigde geld bijeen te brengen, heeft de stichting een beroep gedaan op ideeën en initiatieven vanuit de lokale samenleving. Serviceclub Lions Raalte heeft als een van de eerste die handschoen opgepakt.

Burgemeester Piet Zoon ondersteunt de badeendenrace van harte. “Er zijn veel goede doelen, maar dit is er een die dichtbij de mensen komt. Het kan iedereen raken die aan het eind van zijn of haar leven is. Maar ook als je een dierbare hebt die terminaal is of wordt, is het fijn als er een hospice is waar deze persoon in een huiselijke omgeving en omgeven door toewijding zijn of haar laatste adem uit kan blazen.”

Hij vervolgt: “Met plezier heb ik daarom het eerste van de 5000 badeendjes voor de race genummerd. Ik vind het mooi dat de Lions zich inzetten voor een goed doel waar iedereen in de gemeente Raalte, in Wijhe en in Haarle iets aan heeft. Ik hoop dat net als de Lions ook andere organisaties en particulieren een bijdrage leveren aan het nieuwe hospice.”

Op de dag van de badeendenrace verzorgen onder meer Scouting Miguel Pro en Lions Raalte vanaf 11.00 uur diverse activiteiten op en langs het kanaal. Kopers van loten kunnen tijdens de race vanaf de Kanaalzijde OZ hun eendje komen aanmoedigen. Ze maken kans op diverse prijzen, zoals een elektrische fiets, een televisie, een rondvlucht met een zweefvliegtuig en een bloemenbon van 250 euro. Meer informatie is ook te vinden op staging2.lionsclubraalte.nl, staging2.decirkelraalte.nl en staging2.facebook.com/badeendenraceraalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.